sâmbătă, 27 iulie 2013

Mi-ai promis




Mi-ai promis o dragoste eterna,
Cand inima din piept ti-am dat.
Mi-ai promis o dragoste deplina,
Dar tare repede-ai uitat.

Era semnul iubirii noastre,
Promisiunea de-a trai
In ceruri, printre mii de astre,
Si pe pamant, de-or fi tristeti sau bucurii.

Tu ai promis cuvintele uitate
In stropii ploii care curge,
Se-aduna-n ape-nvolburate,
Spulbera tot pe unde-ajunge.

Promisiuni si zambete strengare,
Imbat-o inima pierduta.
Nu stie de-are vreo valoare,
Sau este-o inima vanduta.

de STEFANIA ROTARIU

vineri, 26 iulie 2013

Te caut


Te caut aici, te caut oriunde,
Iubire curata, unde-ai poposit?
Te plimbi ratacita, te plimbi doar prin lume,
Iubire calatoare tu n-ai obosit?

Te caut mereu si stii c-o voi face,
Te caut iubire, nu voi inceta.
Te caut fiindca un gand nu-mi da pace,
Gandul ca te-oi pierde si voi regreta.

Vino iubire, vino aproape,
Pentru tine traiesc, pentru tine eu cant.
Vino iubire, cu dulcile soapte,
Pe tine te-astept, dupa tine eu plang.

Iubirea, iubirea cuvant fara margini,
Iubirea, iubirea nicicand n-a apus.
Iubirea, iubirea scrie versuri si pagini,
Iubirea, iubirea te ridica mai sus.


Poezii de prietena mea STEFANIA ROTARIU

duminică, 21 iulie 2013

Florin si chitara - Folk - Music and Poetry: Stefania Rotariu

      


Ii este prea frica copilului tau de tine?



 Iata 10 semne ca sa iti dai seama

“Un băiat de 15 ani din Piteşti s-a aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuia, de frica tatălui” – asa incepe una din stirile zilei de astazi. Aceasta este una din crudele fatete ale realitatii cu care traiesc parintii din ziua de astazi. Unii copii dezvolta o prea mare frica fata de unul din parintii lor iar aceasta frica ajunsa la extrem, in momente stresante si tensionate de viata, ajunge sa ii impinga la gesturi care lasa urme de nereparat.

Imagineaza-ti ce se intampla in sufletul unui copil care traieste in frica permanenta de un parinte ori de ambii. Un copil nu se creste imprimandu-i sentimentul de frica, un copil se creste cu iubire, tact, o combinatie eleganta de toleranta si fermitate bine dozata.

Unii parinti exagereaza cu duritatea, crezand ca astfel “dau militaria jos din pod” iar efectele emotionale si psihologice din copii sunt greu de intuit.

Asemenea cazuri dramatice ne responsabilizeaza o data in plus pe drumul nostru de a fi parinti buni.

Parintii au datoria sa asigure siguranta si starea de bine pentru copiii lor. Copiii au incredere in tine sa ii aperi de ce e rau. Cand aceasta incredere s-a erodat, este dificil sa o recastigi. Copilul se distanteaza, aduna resentimente, comunicarea si intimitatea sunt compromise.

Cum iti dai seama daca copilului tau ii este frica de tine? Iata 10 semne:
- Copilul poate arata frica fata de tine, gudurandu-se si dandu-se bine pe langa tine atunci cand ridici tonul, tipi sau esti violent. Este o forma prin care incearca “sa te puna bine cu tine” ca sa furia ta sa nu se indrepte si asupra lui.

- Cand copilul tresare atunci cand ridici mana sau ai miscari spontane, neasteptate care il fac sa tresare, inseamna ca ii e frica de tine.

- Copilul care se teme de un parinte nu se duce spre el atunci cand are o problema, tinde sa se duca la celalalt parinte sau la alt adult. Daca copilul tau te percepe – foarte rar sau deloc – ca pe un confident, nivelul de incredere al lui in tine trebuie refacut.

- Copilul nu manifesta afectiune spre tine prin imbratisari sau pupici. Frica si resentimentele il tin la distanta.

- Un copil care traieste cu frica de un parinte, va deveni interiorizat emotional; daca copilul nu vorbeste cu tine despre ce simte, e din teama ca va fi respins sau ridiculizat. Trebuie sa iti dea de gandit cu atat mai mult cu cat o face cu altii.

- Copiii mai mari cauta mereu pretexte si scuze ca sa nu ramana singuri cu parintele de care ii este frica. Daca este si cazul tau, ai o problema.

- Cand un copil isi vede parintele foarte des suparat, incepe sa se intrebe daca aceasta este starea naturala a parintelui. Deci daca copilul te intreaba des daca esti suparat, e cazul sa te uiti in oglinda. Un chip de adult nemultumit si imbufnat stimuleaza frica in copil.

- Intr-o familie divortata, daca copilul isi exprima dorinta sa locuiasca permanent cu celalalt parinte, trebuie sa afli de ce copilul nu te prefera. Este un semnal ca ii e frica de tine.

- Copiii se exprima des prin desene. Daca un copil are frica de mediul casnic in care traieste, in desenele lui vor aparea culori inchise, oameni cu priviri incruntate, maini ridicate, omuleti disproportionati, etc.

- Furia indreptata gresit spre alte persoane este un alt efect secundar al fricii de unul din parinti. Cand copilul este ostil sau incearca sa intimideze alte persoane, este o reflectare a propriilor sale frici sau a unui abuz emotional pe care copilul il percepe asupra sa.

Uneori, frica copilului de parintele sau vine si atunci cand acesta i se adreseaza cu cuvinte sau expresii care lasa urme adanci in sufletul lui, desi parintele nu isi da seama. Invata mai multe despre acest subiect, al cuvintelor nepotrivite rostite de parinti catre copii lor aici.

Ia masuri daca simti ca te afli in situatii ca cele de mai sus. Ca sa fii un parinte eficient, copilul trebuie sa te respecte si sa te inteleaga iar pe taramul fricii aceste ingrediente isi pierd efectul. Nu exista o miza in a-l face pe copil sa tremure cand se gandeste la tine. Dovada…
SURSA
http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comporta...

sâmbătă, 20 iulie 2013

STIATI CA ?



Se spune ca noi, oamenii, suntem cele mai evoluate fiinte de pe Planeta. Insa, daca ar fi un concurs, sunt unele probe la care animalele ne-ar depasi detasat.

Liliecii si fluturii au simturi mult mai dezvoltate

Liliecii aud mult mai bine decat oamenii. Ca sa iti faci o idee: noi auzim sunete numai pana la 20 kHz, iar ei, pana la 150 kHz, ceea ce inseamna ca, atunci cand noua ni se pare ca e o tacere mormantala, ei aud sunete. Fluturii au un miros foarte fin si percep ceea ce noi nici nu ne dam seama. Secretul lor? Nu au nas, ci simt mirosul cu aripile.

Delfinii pot sa doarma cateva zile

Tu cat timp poti sta fara sa dormi? Delfinii pot sa nu doarma cateva zile. Aceasta se intampla mamelor cu pui care, in primele zile de viata, ii supravegheaza tot timpul pe micutii care nu dorm nici ei. Si pentru ceilalti delfini somnul este unul cu totul special. La ei respiratia este o activitate constienta si, daca ar adormi, ar muri sufocati. Asa ca si-au dezvoltat un mecanism care sa le permita sa doarma doar cu o jumatate din creier, cealalta jumatate controland-le functiile vitale.

Gheparzii, mai rapizi decat un automobil de curse

Gheparzii ating viteza de 110 km/ora in doar trei secunde, ceea ce nu poate face nicio masina performanta, sa nu mai pomenim aici ca cei mai rapizi atleti pot alerga cu 40 de km/h.

Castorii, campioni la tinut respiratia

Oamenii isi pot tine respiratia in medie un minut, cei antrenati chiar mai multe, dar un castor poate sta sub apa 45 de minute fara sa respire!

Pisica prezice cutremurele

Indragitele feline au niste senzori speciali in pernite, care o fac sa simta un soricel care trece in departare, dar si inceputul unui cutremur pana ca noi sa ne dam seama ca se intampla ceva. Pisicile mai au o superputere: vad de sase ori mai bine decat noi si, pe cand ochii nostri au nevoie de cateva minute ca sa se obisnuiasca cu trecerea de la intuneric la lumina, pisicile vad perfect in intuneric imediat.

Furnica este campioana la haltere? Micuta furnica despre care stii cat e de harnica, poate ridica cu pana la 60 de ori greutatea ei, pe cand campionul olimpic la haltere a ridicat doar de trei ori greutatea sa.

Elefantii pot retine apa in trompa? Ei bine, un elefant poate tine in trompa 7,5 l de apa.

Rechinilor le cresc dintii in doar 10 zile? Dintii nostri cresc in cateva saptamani, iar daca ii pierdem pe cei permanenti, pierduti raman, pe cand rechinilor le ia doar 10 zile pana sa le creasca altii nou-nouti. Astfel, temutii rapitori ajung sa piarda si sa inlocuiasca in jur de 30.000 de dinti, in intreaga viata.

Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

marți, 9 iulie 2013

10 lucruri pe care NU trebuie sa le spui niciodata copilului tau


Oricat suna a cliseu, vorbele rele o data rostite nu pot fi luate inapoi si pot produce efecte devastatoare pe termen lung in cel caruia i le adresezi. Daca esti parinte, este important sa retii ca tot ceeace ii spui copilului tau devine parte permanenta din ceeace se numeste imaginea de sine a copilului. A-ti musca limba in mijlocul unei crize de furie ca parinte poate fi frustrant, dar daca reusesti asta, intr-o zi copilul iti va multumi sau tu te vei felicita candva.

Iata care sunt 10 vorbe pe care nu ar trebui niciodata sa le spui copilului tau (si care din pacate sunt spuse destul de des de parinti, altfel nu ar exista acest top):

1. Asta este o prostie
Nimic nu este o prostie. Toata lumea mai face greseli, inclusiv tu. Poate ca tu vrei sa critici comportamentul sau actiunile unui copil dar sfarsesti prin a-i critica personalitatea, caci el nu va sti sa faca diferenta. Tine minte, copiii invata cine sunt din felul in care parintii lor ii vad. Si cu cat este mai mic copilul, cu atat mai incapabil sa faca diferenta intre comentariile tale, cand sa o ia personal si cand nu. Mai degraba spune: „Asta nu e o comportare potrivita pentru situatia asta…”, urmat de motivatie (ii explici de ce).

2. Ce e cu tine?? Ce ai??
Aceasta este tipul de intrebare care bucleaza la nesfarsit in mintea cuiva. Creaza un set intreg de vinovatii si paranoia. Copilul poate creste intrebandu-se mereu „ce e in neregula cu mine?”. Daca un adult se „sifoneaza” daca este intrebat asa de altcineva, imagineaza-ti ce se intampla in mintea unui copil de 7 ani.

3. Orice care incepe cu “Cand eu eram de varsta ta…”
Poate ca iti vine sa razi, dar stii si tu cat de usor e sa compari generatia ta cu generatia copilului tau. Desi aparent nu e nimic in neregula cu aceasta fraza, rareori ea este un instrument eficient de comunicare cu un copil. Practic demonetizezi singura lume in care copilul tau traieste, adica cea prezenta, fortandu-l sa adere la standardele si valorile tale invechite, cand ele oricum nu se mai potrivesc prezentului. In plus, indirect ii comunici copilului ca tu erai o persoana mai buna pe vremea cand erai copil ca el, astfel creand si mai multa distanta intre voi.

4. Nu pot sa te sufar!
Un parinte este bariera protectoare emotionala cea mai puternica pentru un copil. Nu ai nicio scuza sa iti faci copilul sa simta ca sprijinul sau emotional in aceasta viata a lui de fapt nu il sufera, din indiferent ce motiv punctual.

5. Ce a fost in capul tau? / Cum indraznesti sa simti asa?
Niciodata nu trebuie sa invinovatesti copilul pentru ceeace ii vine spontan, cum ar fi ce gandeste sau ce simte. Daca faci asa ceva inseamna ca strivesti personalitatea profunda a copilului tau, pentru ca foarte rar cineva in mod deliberat alege sa gandeasca sau sa simta intr-un anumit fel. Poti evalua un comportament al copilului dar el are dreptul la propriile ganduri si sentimente, oricat nu iti convine tie.

6. Asta este foarte simplu. Nu vad cum de nu iti dai seama!
Copiii ai aptitudini diferite de a invata carte. Unii invata repede, altii progreseaza intr-un ritm mai lent. Si cu siguranta niciunuia nu i se poate cere sa inteleaga lucrurile la fel de repede ca un adult. Ai rabdare. Daca ii faci sa se simta tampitei, cu siguranta le ucizi orice motivatie de a dori sa invete.
7. De ce nu poti sa fii si tu ca sora ta/fratele tau?
Acest tip de vorba nu obtine decat rivalitatea dintre frati. Ii submineaza copilului abilitatea de a se vedea pe sine drept o persoana cu aceeasi valoare umana ca sora sau fratele sau. Rezultatul: in loc sa ii lasi propria individualitate sa straluceasca in directia sa unica, copilul isi va proteja instinctiv respectul de sine, infranandu-si dezvoltarea personala. Trebuie sa iti apreciezi fiecare copil prin ceeace are el valoros individual.
8. Iesi afara din casa mea!
Cand esti furios ca parinte, este foarte tentant sa ii spui asta copilului ca sa il sperii sau pedepsesti, in special cand e vorba de adolescenti. Desi simti ca ai dreptul sa folosesti aceasta expresie atunci cand adolescentul te-a sfidat si scos efectiv din minti, totusi nimic bun nu vei obtine folosind-o. E adevarat ca simti ca ai dreptul sa iti eliberezi adolescentul de autoritatea ta cu aceasta vorba, dar ea e echivalenta cu a-l dezmosteni. Asta il forteza pe copil sa te dezmosteneasca si el in contrapartida de statutul de parinte. Reactiile lor sunt absolut imprevizibile.

9. Esti o rusine (pentru familie).
Orice persoana, fie ea tanara sau in varsta, va avea o dificultate mare in a se reface dupa ce aude asa ceva. Nu este doar un atac la respectul de sine al copilului, dar e ca si cum ii tai legaturile cu relatiile care ii sunt dragi. Vorba asta ii spune copilului ca nu este la inaltimea standardelor voastre sau dragostei voastre de familie.

10. Mai bine nu te-ai fi nascut / Ce bine era pana sa te nasti
Aceasta este cea mai mizerabila vorba pe care ai putea sa o spui vreodata copilului tau, indiferent de motivul pentru care ai fi in stare sa o rostesti. Nimic din ceeace face sau spune cineva nu este asa de grav incat sa iti fi dorit sa nu se fi nascut. Indiferent cat de tare ti s-au fortat limitele, este impardonabil. Nu ai nicio scuza posibila. Nu ai cum sa interpretezi aceasta vorba decat ca „nu esti dorit”. Iar cel mai rau lucru pe care il poate simti copilul este ca nu e dorit de parintii sai sau ca acestia regreta viata pe care o aveau pana sa se nasca el.

O data ce ii intra in cap asta, el poate ajunge usor sa nu ii mai pese de nimic. Iar cand asta se intampla, tu esti in mare belea.


Read more: http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/10-lucruri-pe-care-nu-trebuie-sa-le-spui-niciodata-copilului-tau/page/2/#ixzz2YXzwAlCn

Cartea Mondiala A Fericirii.



Daily Mail, prezintă o nouă carte, numită "Cartea Mondială a Fericirii", scrisă de Leo Borman, în care nu o să găsiţi filozofie spirituală, ci informaţii bazate pe dovezi care are drept scop dezvăluirea secretului oamenilor fericiţi. Leo Bormans a adunat cercetări şi descoperiri ale experţilor mondiali în psihologia fericirii.
Oamenii de ştiinţă au analizat mii de oameni, iar ceea ce a descoperit Leo Bormans este pe cât de suprinzător, pe atât de plin de inspiraţie.
 1. Acceptaţi ceea ce aveţi
Cercetarea arată că oamenii fericiţi au niveluri modeste de aşteptări şi aspiraţii, vor ceea ce pot să obţină, în timp ce persoanele nefericite nu reuşesc să obţină niciodată ceea ce îşi doresc. De asemenea, oamenii fericiţi ştiu să evite dezamăgirile şi cum să genereze surprize plăcute. Acest lucru se datorează faptului că ei se străduiesc să îndeplinească obiective realiste şi sunt mulţumiţi cu ceea ce au. Doctor Jose de Jesus Garcia Vega de la Universitatea din Monterrey , Mexic, spune că trebuie să acceptăm lucrurile pe care le avem. "Pentru a fi fericiţi trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem".
2. Bucuraţi-vă de ceea ce faceţi
Oamenii fericiţi fac ceea ce e place şi le place ceea ce fac, şi nu fac lucrurile pentru bani sau laudă. Nu are nici un rost să rămâi blocat într-un loc de muncă pe care îl urăşti, înconjurat de colegi neprietenoşi, doar pentru că banii sunt suficienţi. Oamenii uită că le este permis să fie şi fericiţi la servici. Mulţi dintre noi petrecem cei mai frumoşi ani din viaţa noastră încercând să facem bani, iar în timpul acestui proces ne sacrificăm sănătatea şi familia. Mai târziu, aceşti oameni îşi cheltuie aceeaşi bani încercând să îşi recupereze sănătatea pierdută şi familia îndepărtată.
3. Trăiţi pentru prezent
Nu insitaţi asupra trecutului, asupra lucrurilor care nu au funcţionat cum trebuie sau a eşecurilor anterioare. În acelaşi mod, nu visaţi la un viitor idealizat care nu există sau nu vă îngrijoraţi că nu s-a întâmplat, încă. Oamenii fericiţi trăiesc pentru prezent şi au moduri pozitive de a gândi. Dacă nu puteţi fi fericiţi astăzi, ce vă face să credeţi că mâine va fi diferit?
4. Alegeţi fericirea
Nu trebuie să vă fie teamă să faceţi un pas înapoi şi să vă reanalizaţi obiectivele. Imaginaţi-vă viaţa ca pe o poveste pe care o puteţi modifica şi corecta pe măsură ce mergeţi mai departe. Acest mod de abordare flexibilă necesită gândire pozitivă şi o minte deschisă. Trebuie să alegeţi tot timpul să fiţi fericiţi.
Această teorie este susţinută de Ingrida Geciene de la Universitatea Vilnius din Lituania, care a analizat fericirea oamenilor din 31 de ţări europene. Aceasta a descoperit că "voluntariştii" (oamenii care simt că au liberă alegere şi control complet asupra vieţii lor) erau mai fericiţi decât "fataliştii" (oameni care cred că pot fi schimbate foarte puţine prin intervenţia personală). În urma cercetării doamna Geciene a ajuns la concluzia că ţările nord europene conţin mai mulţi voluntarişti, în timp ce ţările latine precum Spania şi Italia au un procent mai ridicat de fatalişti.

5. Relaţii
Cu toţii trăim fericirea în relaţie cu ceilalţi oameni. Trebuie să ţineţi minte că la fel cum alte persoane ne pot face pe noi fericiţi, şi noi suntem "alţi oameni" pentru altcineva. Încercaţi să preţuiţi oamenii care sunt importanţi pentru dumneavoastră.

6. Fii tot timpul ocupat
Dacă vreţi să fiţi mai fericiţi, trebuie să vă dezvoltaţi o personalitate sociabilă, şi să fiţi un mare iubitor al ieşirilor din casă.
Acceptaţi invitaţia la film, alăturaţi-vă unui club de carte sau unui grup de artişti. Cea mai bună metodă de a savura plăcerea este în compania celorlalţi. Eunkook M. Suh, profesor de psihologie la Universitatea Yonsei din Seul, spune că trebuie să vă construiţi o viaţă socială bogată, nu ca o obligaţie, dar pentru că este plină de satisfacţii, semnificativă şi distractivă.
Potrivit cercetărilor, oamenii activi, ocupaţi, sociabili, sunt cei mai sănătoşi şi mai fericiţi din societate.

7. Nu comparaţi
Claudia Senik, profesor la Universitatea Sorbona din Paris spune căambiţia este sănătoasă şi îi face pe oameni fericiţi, însă invidia îi face nefericiţi. Trebuie să vă concentraţi asupra obiectivelor şi viselor pe care le aveţi astfel încât să vă bucuraţi de propriile reuşite.

8. Fii tu însuţi
Aşa cum nu trebuie să vă comparaţi cu alte persoane, este important să nu vă îngrijoraţi în legătură cu ceea ce cred ceilalţi despre felul cum sunteţi.
Oamenii fericiţi sunt spontani, naturali şi reali. Aceştia spun ceea ce cred şi ceea ce simt, şi nu sunt îngrijoraţi în legătură cu ceea ce cred alţii despre ei.

9. Nu vă îngrijoraţi
Oamenii fericiţi nu se îngrijorează şi recunosc că 90% din griji nu se îndeplinesc. Lăsaţi grijile nejustificate deoparte!

10. Organizaţi-vă
Poate ca îi invidiaţi pe cei cu o personalitate boemă şi care se lasă duşi de val, însă nu vă păcăliţi.
Oamenii fericiţi plănuiesc şi organizează, au obiective şi un scop bine stabilit. Puteţi obţine doar ceea ce vă doriţi sau visaţi, asta dacă ştiţi exact ce doriţi sau visaţi.

11. Gândiţi pozitiv
Sentimentele şi emoţiile negative crează disconfort psihic şi stres psihologic.
Oamenii fericiţi elimină toate lucrurile negative şi privesc doar partea frumoasă şi pozitivă a lucrurilor. De exemplu, atleţii se vor gândi întotdeauna cum vor câştiga cursa nu cum vor pierde. Trebuie să trecem de la o perspectivă negativă, cea cu jumătatea de pahar gol, la perspectiva cu jumătatea plină a paharului, şi totodată să punem în practică optimismul. Optimismul este mecanismul natural de autoapărare al minţii împotriva depresiei.

12. Preţuiţi fericirea
Fericirea poate fi învăţata, iar găsirea unui scop în viaţă îţi poate uşura drumul. Oamenii fericiţi apreciază şi realizează că fericirea le va prelungi viaţa.

...cele-cinci-trepte-ale-fericirii:
http://codulluioreste.ro/cele-cinci-trepte-ale...

joi, 4 iulie 2013

CUM NE LUNGIM VIAŢA?



Iată câteva concluzii la care au ajuns cercetătorii în domeniul vieţii:
01.
Mananca mai multa coaja de paine!
Ea contine de pana la opt ori mai multa lizina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat miezul.
02.
Fa sport cu greutati!
Universitatea Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta regulat si-au scazut cu opt puncte presiunea diastolica. Indeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct!
03.
Liber la ulei de masline si otet!
Pune in salata sau in mancare oricat vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, imbatranirea prematura, obezitatea si diabetul.

04.
Ia un supliment de magneziu zilnic.
Vei fi cu 40% mai putin predispus la deces produs de orice fel de afectiune fizica.

05.
Bea opt pahare de apa pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda.
Specialistii au descoperit ca "bautorii de apa" sunt cu 55% mai putin predispusi imbolnavirilor de orice natura.

06.
Mananca zilnic un grepfruit rosu si, pe cat de des posibil, fructe de padure.
Aminoacizii si antioxidantii din ele te vor ajuta sa previi cancerul si bolile mentale.

07.
Razi mai mult!
Alege o comedie, in locul unui film de actiune sau horror, deoarece o ora de ras iti relaxeaza corpul si mintea indeajuns incat sa se regenereze dupa atacurile de stres.
08.
Casatoreste-te!
Contrar multora care vad viata de familie un iad, specialistii au demonstrat ca persoanele casatorite au o rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali, decat cei care au ales burlacia! Prin urmare, datorita confortului psihic si protectiei partenerului de viata, casatoritii traiesc mai mult.

09. Nu mai duce boala pe picioare!
Cei care isi pun sanatatea pe locul doi si nu se menajeaza in perioada cronica a unei raceli sau altei boli sunt de doua ori mai predispusi la atacuri de cord fatale si la complicatii serioase ale afectiunilor. Daca esti racit, ramai in pat!

10. Savureaza doua cesti de cafea pe zi, daca vrei sa previi cu pana la 55% aparitia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.

11. Stinge focul din stomac!
Daca suferi des de usturimi in piept, mergi la medic si trateaza-te. Aceste arsuri slabesc puterea inimii, spun specialistii de la International Journal of Cardiology.

12. Parfumeaza-ti dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn linistit.
Cei care nu se odihnesc corespunzator sunt mult mai predispusi bolilor de inima, mentale si diabet.
13. Nu sari de trei pahare de alcool pe zi.
Expertii de la Harvard spun ca aceasta este reteta ideala pentru o sanatate curata.

14. Mananca cinci portii de legume si fructe pe zi.
Sanatatea ta va fi intacta chiar si la varsta de 100 de ani!

15. Oamenii stresati traiesc cu 20 de ani mai putin decat un om cu o stare psihica normala.
Daca adaugam si fumatul la aceasta formula ne putem explica de ce foarte multi oameni sufera decese premature.

16. Nu te mai stresa la munca!
70% dintre sinucigasi au ales sa-si ia viata din cauza stresului de la serviciu.
Alege sa fii calm si sa nu iei problemele de lucru acasa. Astfel te vei feri de multe boli mentale.

17. Fa miscare in aer liber si ia-ti un catel care sa te motiveze!
Vei reduce orice forma de depresie pana la 100%, iar corpul tau se va simti cu 50% mai bine!

18. Mananca ciocolata neagra, chiar daca esti la regim.
Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea buna este ca patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!

19. Bea ceai de menta !
Contine antioxidanti puternici care reduc cu 60% inflamatiile organelor si previn aparitia diabetului.

20. O ora de somn la pranz face minuni pentru trup si suflet.
Efectul lui este imediat, iar remediu pentru boli sau afectiuni mai bun decat somnul nu exista!
21. Renunta la fumat!
Un pachet de tigari fumat zilnic, timp de 10 ani, iti reduce viata la jumatate!

Ce părere aveţi?

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog