sâmbătă, 20 iulie 2013

STIATI CA ?



Se spune ca noi, oamenii, suntem cele mai evoluate fiinte de pe Planeta. Insa, daca ar fi un concurs, sunt unele probe la care animalele ne-ar depasi detasat.

Liliecii si fluturii au simturi mult mai dezvoltate

Liliecii aud mult mai bine decat oamenii. Ca sa iti faci o idee: noi auzim sunete numai pana la 20 kHz, iar ei, pana la 150 kHz, ceea ce inseamna ca, atunci cand noua ni se pare ca e o tacere mormantala, ei aud sunete. Fluturii au un miros foarte fin si percep ceea ce noi nici nu ne dam seama. Secretul lor? Nu au nas, ci simt mirosul cu aripile.

Delfinii pot sa doarma cateva zile

Tu cat timp poti sta fara sa dormi? Delfinii pot sa nu doarma cateva zile. Aceasta se intampla mamelor cu pui care, in primele zile de viata, ii supravegheaza tot timpul pe micutii care nu dorm nici ei. Si pentru ceilalti delfini somnul este unul cu totul special. La ei respiratia este o activitate constienta si, daca ar adormi, ar muri sufocati. Asa ca si-au dezvoltat un mecanism care sa le permita sa doarma doar cu o jumatate din creier, cealalta jumatate controland-le functiile vitale.

Gheparzii, mai rapizi decat un automobil de curse

Gheparzii ating viteza de 110 km/ora in doar trei secunde, ceea ce nu poate face nicio masina performanta, sa nu mai pomenim aici ca cei mai rapizi atleti pot alerga cu 40 de km/h.

Castorii, campioni la tinut respiratia

Oamenii isi pot tine respiratia in medie un minut, cei antrenati chiar mai multe, dar un castor poate sta sub apa 45 de minute fara sa respire!

Pisica prezice cutremurele

Indragitele feline au niste senzori speciali in pernite, care o fac sa simta un soricel care trece in departare, dar si inceputul unui cutremur pana ca noi sa ne dam seama ca se intampla ceva. Pisicile mai au o superputere: vad de sase ori mai bine decat noi si, pe cand ochii nostri au nevoie de cateva minute ca sa se obisnuiasca cu trecerea de la intuneric la lumina, pisicile vad perfect in intuneric imediat.

Furnica este campioana la haltere? Micuta furnica despre care stii cat e de harnica, poate ridica cu pana la 60 de ori greutatea ei, pe cand campionul olimpic la haltere a ridicat doar de trei ori greutatea sa.

Elefantii pot retine apa in trompa? Ei bine, un elefant poate tine in trompa 7,5 l de apa.

Rechinilor le cresc dintii in doar 10 zile? Dintii nostri cresc in cateva saptamani, iar daca ii pierdem pe cei permanenti, pierduti raman, pe cand rechinilor le ia doar 10 zile pana sa le creasca altii nou-nouti. Astfel, temutii rapitori ajung sa piarda si sa inlocuiasca in jur de 30.000 de dinti, in intreaga viata.

Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog