joi, 2 februarie 2012

Dieta pentru energie in sezonul rece



Uita de batoanele cu care obisnuiai sa te energizezi si alege alimentele care furnizeaza energia de care ai nevoie si iti dau o stare de bine pe tot parcursul zilei.
Aceasta dieta este recomandata in special in sezonul rece - te ajuta sa te reincarci cu energie si sa pierzi 3 kg in doua saptamani.
Te simti lent si lipsit de energie si iti doresti ca energia sa dureze toata ziua, nu doar cateva ore? Ei bine, aceasta dieta ofera secretele energiei de durata, care te ajuta sa arzi mai multe calorii si sa pierzi 3 kg in primele doua saptamani - desi greutatea ta va fi mai mica, te vei bucura de mai multa energie!
De ce ne simtim mai lenti in timpul iernii
Glanda pineala din creierul nostru reprezinta senzorul de somn. Atunci cand lumina zilei dispare, aceasta glanda produce hormonul numit melatonina, ceea ce ne face sa ne simtim somnorosi. Lumina zilei elibereaza cortizolul pentru a ne ajuta sa ne trezim si sa ne simtim activi. Melatonina este mai activa in timpul iernii si atunci cand este frig si este stiut ca suntem tentati sa nu mai facem miscare in aceasta perioada. Rezultatul este evident - cresterea in greutate!
Adevaruri si mituri despre energie
1. Energia vine din calorii iar caloriile din alimente, dar consumand mai multe alimente nu inseamna ca vei avea si mai multa energie - toate excesele de calorii se transforma in grasime.
2. Cresterea nivelurilor de zahar din sange nu te va face sa te simti mai energic, daca viata ta este monotona si problema ta reala este plictiseala.
3. Atunci cand ai o scadere brusca de energie, incerca intotdeauna sa iei aer curat si sa bei apa mai intai. Lipsa de oxigen este o cauza frecventa a faptului ca devenim lenti.
Prima alerta - Proteina
Pentru creier, carbohidratii, in special zaharurile nu sunt benefice, in timp ce alimentele care contin proteine sunt revitalizante. Daca vrei sa fii in echilibru, nu consuma ciocolata, dulciuri, batoane energizante, paste sau orez, ci doar daca acestea sunt insotite de proteine. Pentru o sursa eficienta de energie consuma numai alimentele bogate in proteine.
Alimente permise:
- carne slaba de vita (macra)
- lapte degresat
- carne de curcan si de pui
- oua
- fructe de mare
- O cantitate mica de proteine cu carbohidrati
- Cafea, de preferat dupa masa
- carbohidratii serviti seara pentru un somn odihnitor.

Alimente nepermise
- consum regulat de alcool
- Grasimi - acestea sunt un alt factor care favorizeaza un timp indelungat digestiei
- carbohidrati pe stomacul gol

Gustari
Nu serviti alimente dulci din carbohidrati la gustare.
In schimb poti lua gustari ca acestea de mai jos cu un continut de 100 de calorii fiecare
- un ou fiert tare cu o felie de paine
- salata mixta cu vinaigrette (otet, ulei, sare si piper).
- o lingura de branza de vaci cu un morcov taiat felii
- 3 alune braziliene si un mar
- un castron de iaurt simplu
- o banana

Important:
Invata sa separi alimentele si consuma intotdeauna mai intai proteine ​​si apoi carbohidrati.
Model de meniu in cadrul dietei
Micul dejun - 250 de calorii
Cafea, ceai sau apa si 250 ml de lapte degresat pe zi
- un ou fiert, acesta trebuie mancat primul si un castron de iaurt cu fructe cu continut scazut in grasimi
- omleta cu branza de vaci - se amesteca un ou intreg si 3 albusuri si o lingura de branza de vaci. 300 ml de suc de mere sau de grapefruit.
- 3 linguri de salata de fructe cu un castron de iaurt.
- 2 oua, paine prajita cu o felie de paine integrala prajita cu unt. Mai intai vei manca ouale.
Pranz - 300 de calorii
- Ton cu salata verde, banana si iaurt
- 100 g branza degresata de vaci si un mix de fructe din fructe de padure, banane, piersici si mango
- un piept de pui rece, taiat feliii cu salata mixta cu otet, ulei, sare si piper. Un mar
- 300 g de broccoli, sparanghel sau supa de spanac. Paine si unt (mananca ulterior). Un mar
Cina - 400 de calorii
- 180 g de somon la gratar, legume verzi fierte la abur. 8 capsuni cu o lingura de crema de smantana.
- o portie de 210 g de musaca cu o salata verde mare
- omleta din 3 oua cu ardei, ciuperci, ceapa, mazare si salata verde. Salata de fructe.
http://www.wikifood.ro/diete/dieta-pentru-ener...
Vezi si: 7 recomandari pentru un plus de energie

Boierul şi Păcală de Ioan Slavici


Odată, Păcală stătea la marginea unei păduri. Deodată vede o trăsură venind spre el. Repede se scoală, ia un trunchi mare de copac, şi-l ridică drept în sus. În trăsură era boierul, cucoana şi vizitiul, care mâna caii. Boierul, văzând pe Păcală, spuse vizitiului să oprească trăsura:
Poveşti de Ioan Slavici - Boierul şi Păcală
– Bună ziua!
Păcală răspunde:
- Mulţămim!
- Dar ce faci aici?
– D-apoi, cucoane, ia, am pus şi eu lemnul ista să se hodinească olecuţă, că apoi îl duc acasă. Da' dumneavoastră unde vă duceţi?
– Eu am auzit de unul Păcală, care păcăleşte oamenii, şi mă duc să-l găsesc, să mă păcălească şi pe mine. Păcală îi zice boierului:
– Nu te mai duce, cucoane, că eu sunt Păcală. Dar acum nu pot să vă păcălesc, că am uitat păcălitorul acasă. Daţi-vă jos din trăsură, să-mi aduc păcălitorul. Dumneavoastră, cucoane, ţineţi lemnul ista bine, să nu se clatine, că eu vin îndată.
Când boierul ţinea cât putea trunchiul să nu se clatine, Păcală se sui în trăsură şi plecă. Se face noapte, şi Păcală nu mai vine. Stau aşa toată noaptea şi a doua zi după-amiaza.
Numai ce trece un om.
– Bună ziua! zice omul.
– Bună ziua! îi răspunde boierul.
– Dar de ce staţi dumneavoastră acolea?
– Aşteptăm să vină Păcală de-acasă cu păcălitorul, să ne păcălească. Mi-a spus că vine degrabă cu trăsura, şi nu mai vine.
Atunci omul spune boierului:
– D-apoi, cucoane, nu-i destulă păcăleală asta, că s-a dus cu trăsură şi cu cai cu tot?
Şi aşa rămase boierul păcălit şi fără trăsură.


.IOAN SLAVICI (n. 18 ianuarie 1848 la Şiria, judeţul Arad — d. 17 august 1925 la Crucea de Jos, în apropiere de Panciu, judeţul Vrancea) a fost un scriitor şi jurnalist român.

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog