sâmbătă, 18 aprilie 2015

OUL GIGANTFotografia postată de Chermaneanu Tantza.

    sursa  Chermaneanu Tantza

Suceava a intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai mare ou incondeiat de Pasti din lume Cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume, care este amplasat pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, va fi mutat lângă Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, întrucât pe locul în care se află acum va fi amenajată o parcare. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost informat de conducerea Muzeului Bucovinei că va trebui să mute oul omologat ca fiind cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume, amplasat în prezent în apropierea Muzeului Satului Bucovinean, întrucât acel amplasament este inclus în proiectul de modernizare a Cetăţii de Scaun, iar acolo va fi amenajată o parcare.
Lungu a precizat că oul va fi mutat la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.
"Locul lui este la Centrul Tradiţiilor. Să nu mai încurcăm prin oraş", a spus primaru,l care a menţionat că acest ou urmează să fie şi reparat, în condiţiile în care o parte din autocolantul cu care este acoperit s-a rupt.
Primarul nu a exclus ca oul să fie vopsit tradiţional de meşteri artişti care au ateliere în Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene. Cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume, omologat şi înregistrat de World Records Academy, a fost inaugurat în anul 2009, pe esplanada din centrul oraşului, de unde a fost mutat ulterior pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, în apropierea Muzeului Satului Bucovinean.
Oul este realizat din fibră de sticlă, fiind decorat cu desene realizate pe autocolant, are o înălţime de 7,25 metri, diametrul de 4,6 metri şi o greutate de 1,8 tone.
Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, situat în apropierea Universităţi din Suceava, reprezintă o investiţie de 1,4 milioane de euro, realizată printr-un program european, şi a fost inaugurat în luna aprilie 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

cod

Postări populare

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog