vineri, 18 iunie 2021

NELSON Mandela...


    (EXTRAORDINAR)
   Nelson Mandela, ne istoriseste o intamplare impresionanta: “Dupa ce am devenit presedinte, am cerut escortei mele sa mergem la un restaurant, la pranz. Ne-am asezat si fiecare dintre noi a cerut ce a vrut. La masa din fata, era un barbat, care astepta sa fie servit. Cand a fost servit, i-am spus unuia dintre soldatii mei: sa-i spuna acelui om sa ni se alature. Soldatul s-a dus si i-a transmis invitatia. Barbatul s-a ridicat, si-a luat farfuria si s-a asezat chiar langa mine. Pe masura ce manca, mainile ii tremurau constant si nu ridica capul din farfurie. Cand am terminat, si-a luat la revedere, fara  sa ma priveasca, i-am strans mana si a plecat. Soldatul mi-a comentat: “Madiva, acel om trebuie sa fie foarte bolnav, din moment ce mainile lui nu incetau sa tremure in timp ce manca”. 

“Deloc! motivul tremurului sau este altul”. Apoi le-am spus: “Acest barbat a fost gardianul inchisorii unde ma aflam. Dupa ce m-a torturat, am tipat si am plans  cerand apa si el a venit m-a umilit, a ras de mine si in loc sa-mi dea apa, a urinat pe capul meu. Nu era bolnav, era speriat, asteptandu-se ca eu, acum presedintele Africii de Sud, sa-l  trimit la inchisoare si sa-i fac acelasi lucru, cum a facut el cu mine. Dar eu nu sunt asa, acel comportament nu face parte din caracterul meu si nici din etica mea.

 “Mintile care cauta razbunare distrug natiunile, in timp ce acelea care cauta reconciliere construiesc natiuni. In timp ce ieseam pe usa libertatii mele, stiam ca, daca nu renunt la toata furia, ura si resentimentul, as ramane in continuare prizonier”. 

   🙏 Cine are minte, sa ia aminte la cele mai de sus cuvinte!

   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa ne binecuvanteze pe toti si ne dea si noua putere sa iubim pe vrajmasii nostri! Amin si Aliluia!
                                                                                                                                    Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog