joi, 26 aprilie 2012

Curiozitati,curiozitati...



 
Dulciuri unice:
 Amestec de gusturi de pe mapamond 
 Timp Liber -LifeStory
Bucatarii profesionisti totdeauna vor fi de accord cu acelasi lucru. Unul dintre cele mai bune lucruri din bucatarie este capacitatea sa experimentezi cu aromele – mai ales daca esti genul de persoana care ar incerca orice, macar odata.

Inghetata cu aroma de peste

Unele experimente ajung sa aiba un rezultat oribil, iar altele pur si simplu devin istorie fie datorita gustului unic, fie datorita combinatiei caudate. Mai jos am pus cateva combinatii interesante, fie ca au fost intentionate (sau alteori din greseala) pur si simplu amestecate sau inspirate cultural (sushi cu ciocolata aceste amestecuri de mai jos cu siguranta iti vor atrage atentia.

Caramelele Genghis Khan. Niste bomboana aromate care combina gustul de caramel cu… bere nefiltrata. Interesant?
Taitei salim. este un desert tailandez care pune taiteii de orez in laptele de cocos si il amesteca cu glazura de inghetata de fructe zdrobita.
Jeleuri cu arome speciale. Jellybelly ofera varianta reala a jeleurilor din Harry Potter cu arome de bere, cartofi, dar si alte arome mai neplacute, cum ar fi rame sau oua stricate. Marca se cheama Jelly Belly si este singura care ofera arome atat de “interesante”.
Thrillis. Este o guma canadiana care are o aroma foarte unica; gem de trandafiri, desi atat cutia cat si modul in care este impachetata par a sugera faptul ca este sapun.
Sushi in ciocolata. Am vorbit despre sushi in ciocolata, si trebuie sa explicam ca aceasta reteta asiatica combina sushi din tipar cu sos de ciocolata, desi poti sa gasesti ciocolata inlocuind algele cu care sushi-ul este impachetat.
Ce ziceti de inghetata cu aroma de peste de apa sarata? Aparent aceasta oferta de inghetata cu aroma de peste amesteca vanilia, brandy si pestele afumat
Daca tot vorbim de inghetata trebuie sa mentionam faimoasa inghetata pentru… virilitate. Restaurantul the Icreamists din Anglia ofera o doza de absinth si suplimente natural care include arginina, ginko biloba si guarana. Hey, probabil ca este mai interesanta decat o simpla pastila.
Taokvaki este o reteta popular in Osaka. Este compuna din caractita fripta, amestecata cu ceapa verde, maioneza si peste dat pe razatoare. Bomboane de Takoyaki sunt facute sa aibe aceeasi aroma, dar in forma de bomboana. Este gasita in multe trenduri “special” din Japonia.
Salsagheti este o bomboana dulce si picanta din Mexic. Un amestec de pepene sau mango cu un sos de mandarine pe margine. Suna bine, doar ca jeleul este acoperit cu pudra de chilli, sare si zahar. Numele vine de la sosul similar salsei care este pus pe jeleu.
Bomboane mentolate cu aroma de sunca. Americanii, au ei ceva cu sunca, pe care o folosesc in aproape orice. Asa ca, evident, cineva s-a gandit sa amestece bomboanele mentolate cu sunca. Parerea este relativ neutra cand vine vorba de ele; unii oameni le adora, altii le urasc. Iar cei care nu traiesc in acea tara se intreaba daca aceasta aroma este sau nu pe bune.
....................
Curiozitati generale, univers.

Ras electric! - Nici cea mai buna gluma si nici macar un gadilat in vreun loc sensibil nu-ti poate declansa un hohot de ras mai puternic decat cel provocat de un chirurg din Los Angeles. Nu se stie daca doctorul a descoperit centrul nervos al hilaritatii, dar dupa ce acesta aplica "pacientului" un electrod intr-o anumita parte a creierului si il impulsioneaza cu un mic curent electric, subiectul se prapadeste... de ras.
Paravane impotriva curiosilor - Politia olandeza le-a venit de hac soferilor curiosi care se holbeaza la accidentele rutiere produse pe autostrazi, incurcand traficul. Ea are in dotare panouri opace din PVC cu ajutorul carora incercuieste locul unui accident. Paravanele sunt inalte de 1,5 metri, dar se pot intinde pe sute de metri lungime.
Dezintoxicare sexuala - O clinica din Arizona le promite obsedatilor sexual ca in 26 de zile le elimina dependenta de sex. Termen de garantie: un an de zile! Tratamentul costa 850 de dolari pe zi, dar garanteaza revenirea "bolnavului" la un singur partener de amor. La clinica americana vin anual pana la 2.000 de "suferinzi", care se plang ca sunt nevoiti sa schimbe chiar si cinci parteneri de sex intr-o singura zi.
Ovule pentru mileniul trei - Femeile care nu si-au facut timp pentru a da viata unui copil din cauza agendei personale foarte incarcate pot programa nasterea la orice varsta. Pentru 4.500 de dolari, o clinica britanica se ofera sa puna spre pastrare, la congelator, ovulele viitoarelor mame. Ele vor putea fi fertilizate peste ani de zile cand cariera profesionala a doamnelor nu va mai constitui un impediment in cresterea unui bebelus. Futurologii prezic pentru primii ani ai viitorului mileniu nasterea unei "industrii" de progenituri la comanda, dar si a unei piete a ovulelor. De unde femeile ajunse la menopauza vor putea cumpara celula vietii!
Nu stiati ca...
- numarul cazurilor de cancer va ajunge la 20 de milioane in anul 2020, adica dublu fata de anul 1997?
- numai 20 la suta din cererile de divort din Franta sunt facute de catre barbati?
- cerul cel mai limpede se vede din Chile?
- aproape 65 000 de texte de lege, decrete si amendamente aflate in vigoare in Egipt dateaza de la inceputul secolului 19?
- dinozaurii au trait pe Terra timp de 150 de milioane de ani?
Condamnata, executata si gratiata - O executie prin lapidare savarsita in vestul Iranului a dezvaluit imperfectiunile acestei metode. O tanara vinovata de adulter si condamnata la pedeapsa capitala de un tribunal islamic a supravietuit executiei cu toate ca fusese declarata moarta la cateva minute dupa supliciu. Femeia adultera a revenit la viata in drum spre morga si, potrivit legii sau traditiei (, va fi gratiata. La sfarsit de mileniu, in unele tari islamice acest "spectacol" atrage mii de oameni dornici sa vada cum un pluton de executie omoara cu pietre un condamnat ingropat pana la gat in pamant.
Trafic greu pe orbita - Orbita Pamantului incepe sa semene tot mai mult cu artera supraaglomerata a unei mari metropole. Potrivit publicatiei Le Journal de Montreal, Terra este incercuita de 450 de sateliti si aproape 150 000 de resturi de rachete vechi, ramase pe orbita planetei noastre. Ele sunt rezultatul cursei spatiale pentru obtinerea unui loc extraterestru in domeniul telecomunicatiilor si nu numai. Marea aglomeratie orbitala i-a pus deja pe ganduri pe specialisti, mai ales dupa ce statia ruseasca MIR a fost la un pas de coliziune cu un satelit american. NASA a studiat efectele unor ciocniri spatiale si a conchis ca un biet surub ratacit in cosmos poate sa strapunga un vehicul spatial si sa omoare echipajul acestuia. Impactul cu o bucata de metal de cativa centimetri aflata pe orbita circumterestra este la fel de ditrugator ca ciocnirea cu un camion care ruleaza cu 150 de kilometri la ora. Pentru evitarea unui dezastru viitoarea statie spatiala internationala - ale carei temelii s-au pus deja - va avea un "blindaj" protector rezistent la orice tip de coliziune cu deseurile spatiale. NASA a pus in discutie si vulnerabilitatea navetelor spatiale. Potrivit agentiei, riscul unei coliziuni este de unu la 400. Ce-i drept, de doua ori mai mic decat riscul unei probleme de lansare. In privinta circulatiei prin cosmos, viitorul se anunta unul aglomerat si nu este exclusa aparitia unui regulament de circulatie extraterestra.
Scuipatul in Camera Lorzilor - Gestul, frecvent si trivial, al eliminarii salivei in locuri publice a provocat polemici intre lorzii din Parlamentul britanic.
Lordul McColl of Dulwich: My Lords, recunoaste ministrul (n.r. al Sanatatii) ca sanatatea publica este in mod clar amenintata? Caci, daca persoana vizata primeste scuipatul in ochi, ea poate contracta o meningita meningococa.
Lordul McIntosh of Haringay: My Lords, iau nota de cunostintele medicale ale lordului McColl. Ministrul Sanatatii considera ca scuipatul nu compromite igiena publica la modul general. Inclin sa cred ca a atinge ochiul cuiva cu un scuipat nu e un lucru prea la indemana, chiar daca acest gest are reminiscente shakespeare-iene. (C.V.)
Mingiutele agresive - Peste 40 de copii care s-au aflat pe terenurile de golf din Scotia si au stat prea aproape de jucatori au fost internati in spital cu rani si traumatisme craniene, releva un studiu publicat de British Medical Journal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog