.Tocanita cu ciolan romanesc !... sa nu o ratezi!
Ingrediente:
- Un popor mare, necopt, fară miez;
- Mult ciolan;
- Trei patru partide mari şi câteva mai mici de diverse culori;
- O blondă de Pleşcoi;
- Un vârf de Boc;
- O legatură mare de servicii secrete cu urechi fine;
- O curte constituţională moale şi bine frăgezită;
- Câteva cozi de procurori;
- Doua trei sindicate stafidite.
Condimente:
- Apă de ploaie;
- Praf în ochi;
- Gargară macinată;
- Zeamă de baliverne;
- Tupeu vărsat.
Mod de preparare:
Se taie poporul în două parţi, una bună şi una rea.
Se separă apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienţi, profesorii de studenţi, copii de părinţi, graşii de slabi, şi se lasă la decantat până se ridică la suprafaţă uscăturile. Acestea se culeg cu atenţie şi se pun deoparte într-un recipient călduţ.
Din restul se taie 25%, se scoate vlaga şi se pune la foc mic, cu zeama de baliverne şi cu praf în ochi, să nu se prindă.
Se acoperă cu un capac mare ca să nu răsufle şi din când în când se stinge cu puţină apă de ploaie.
Separat se ia un partid portocaliu şi se întoarce de pe stânga pe dreapta. Se presară deasupra uscaturi, iar peste , se pune varful de boc si blonda de Pleşcoi .
Celelalte partide se toacă mărunt împreună cu sindicatele şi se învelesc cu servicii secrete.
Apoi se freacă bine cu cozile de procurori şi se pastrează la răcoare. Din când în când se gustă şi se reevaluează.
Se asează partidele într-un parlament din teflon cu mânere.
Cel portocaliu se pune cu grijă în mijloc. Pe lângă el se mai presară două trei partide mici şi bine frăgezite. Se dă totul prin curtea constituţională şi se înveleşte cu gargară măcinată.
Se asează totul peste poporul deja bine instruit şi se dă la copt.
Din când în când se strânge caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda şi uscăturile de deasupra, iar peste restul se toarnă zeama de baliverne cu tupeul vărsat.
Se serveşte rece, pe stomacul gol, în piaţă.
In caz de probleme digestive sunaţi la 112.