joi, 10 octombrie 2024

DACĂ ŞTEFAN CEL MARE AR FI FOST MAI "TOLERANT"!

              

- Ştefane, vin turcii!
- Da, ştiu, dar trebuie să fim mai toleranţi, să-i acceptăm aşa cum sunt. Pregătiţi locuinţe unde să-i cazăm!

- Da, dar ei vor construi moschhee pe teritoriul ţării noastre.
- Ei şi ce? Las să construiască! Ei doar tot în Dumnezeu cred. Toate religiile sunt bune. Ei sunt mai bogaţi, ei o să ne dea locuri de muncă, salarii mai bune, vom trăi mai bine!
- Şi dacă nu ne vor da? Şi dacă ne vor ucide pe toţi?
 
- Trebuie să le respectăm decizia! „Iubeşte pe vrăjmaşul tău”!

E posibil aşa ceva? Nu!.
 
Cine astăzi ar îndrăzni să-l acuze pe Ştefan cel Mare că a fost intolerant cu armatele turceşti? Cum trebuia să procedeze marele Voievod, dacă ar fi aplicat faţă de turci conceptul modern de toleranţă?
Din punct de vedere medicinal, cuvântul toleranţă înseamnă incapacitatea organismului de a se împotrivi la infecţii. Toleranţa aduce moartea organismului. Exact aşa şi în societate. Te învaţă mai întâi să fii tolerant apoi îţi bagă în cap orice idee şi tu nu reacţionezi fiindcă te-ai dezvăţat de aceasta. Dacă privim la procesul activ de musulmanizare a Europei , ei mai întâi au fost învăţaţi să fie toleranţi.
După statistică peste 30 de ani, populaţia Europei va fi musulmană în proporţie de 60%. Iar mai târziu europenii vor dispărea ca popor. Bisericile vor fi înlocuite de moschee iar în loc de Hristos a Înviat, se va rosti Allah Akbar. Şi încearcă să nu zici Allah Akbar, îţi vor pune cuţitul la gât, nici un musulman nu va fi tolerant cu tine. E un plan super bun de distrugere a unui popor şi a credinţei , fără războaie. După cum a spus Mântuitorul: "Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ?" ( Luca 18:8 ).

Se crede greşit că toleranţa este un concept modern. De fapt, toleranţa a existat întotdeauna, ea se regăseşte formulată în creştinism. Numai că ea, în creştinism, are o altă formă. Această toleranţă creştinească este sfântă. Chemarea lui Iisus Hristos „Iubeşte-ţi aproapele tău ca pe tine însuţi” nu e decât un îndemn la răbdare, îngăduinţă, toleranţă. Dragostea faţă de aproapele şi nu faţă de păcat - aceasta este toleranţa adevărată, sfântă.
 
Întotdeauna a existat şi intoleranţa, iar cel mai ilustrativ exemplu de intoleranţă s-ar părea că sunt războaiele...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog