Profit maxim, pe sănătatea clienţilor.
În supermarketuri nimic nu se aruncă, totul se transformă.
Atenţie la promoţiile din supermarketuri. Majoritatea ascund adevărate bombe pentru sănătate
Majoritatea hypermarketurilor şi supermarketurilor sunt dispuse
să facă orice pentru a-şi minimaliza pierderile, cu toate că pun în
pericol sănătatea clienţilor în mod voit. Pentru a scăpa de marfa ieşită
din termenul de garanţie, angajaţii hypermarketurilor apelează la tot
felul de practici comericale total incorecte şi periculoase.
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului
(ANPC), Constantin Cerbulescu, a dispus la începutul acestei săptămâni
controlarea mai multor lanţuri de hyper şi supermarketuri din Bucureşti.
Neregulile găsite de inspectorii OPC confirmau sesizările din ce în ce
mai numeroase ale clienţilor care se plângeau de mâncarea stricată de pe
rafturile magazinelor mari.Astfel, caserolele cu ciuperci care treceau
de data limită înscrisă pe ambalaj, erau desfăcute şi apoi amestecate cu
ciupercile vrac din lădiţele de la câţiva metri. Carnea alterată era
trimisă în afumătorile special amenajate în incinta supermarketurilor,
iar a doua zi era plasată din nou pe rafturi, cu titlul de "specialitate
afumată". Pulpele de pui sau curcan în pragul alterării, erau oferite
ca superpromoţii, deşi deveniseră deja adevărate ameninţări pentru
sănătatea oamenilor. ECO doar cu numelePuii crescuţi în baterii, care nu
călcaseră niciodată pe pământ, erau vânduţi sub numele pompos de "pui
antistres", iar carnea de porc injectată nu avea nimic pe etichetă care
să avertizeze consumatorul că bucata care va ajunge în farfurie este de
fapt modificată genetic! O altă metodă folosită de mai toate
hypermarketurile din Capitală pentru a scăpa de carnea alterată era să o
direcţioneze către restaurantele proprii, unde erau gătite şi vândute
la suta de grame. Neregulile constatate nu se oprec aici. Chiar şi
produsele ambalate beneficiau de diferite şiretlicuri care să dea
siguranţa consumatorului că achiziţionează produse de calitate. Laptele
nevândut se întorcea la fabrică unde producătorul schimba doar data la
care produsul expira. Alt producător de lactate imprima pe ambalaj
imaginea unui pahar în care se adaugau Vitaminele D şi calciu, deşi
produsul nu era aditivat cu aceste adaosuri. Din cele 10 unităţi
verificate în Bucureşti, inspectorii au găsit astfel de nereguli la opt
astfel de magazine. Autorităţile au aplicat un număr total de 10
sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 67.000 lei, iar
sancţiunile au ajuns chiar la retragerea de la comercializare a acestor
produse.
stiu .Am lucrat la Orhidea, acolo daca un salam mai
avea 1 sau era expirat de 1 2 zile se baga in pizza, din pestele mai
vechi se fac fileuri sa nu se vada capul sau se face medalion de peste,
sfatul meu nu mancati de la gastronomie si aveti grija la peste
·
Peste tot se face asa , prajiturile vechi.
mucegaite se returneaza patiseriilor , care fac salam de biscuiti si il
vind linistite.Bucataresele de la Real nu au nici o calificare, sunt in
stare sa amestece orice porcarii in mincarea gatita. Piinea veche se
face pesmet, pesmetul se amesteca in diferite produse, nimic nu se
arunca. Controalele sunt anuntate....asa ca nu gasesc nimic in neregula. corect ! cu ce spune cel care a lucrat la
Orhidea ! Am prieteni care au lucrat la Selgros ,Kaufland ,ce au
povestit oamenii aceia te apuca greata .Carne nevanduta trecuta de
termenul de garantie de 2-4 zile este tocata ,facuta mici ,carnati ,se
adauga tot felul de condimente sa se piarda gustul de stricat ,ambalata
si vanduta !! Micii care se vand afara la Kaufland au un gust dubios ,te
arde pe stomac !!
ORE ACESTE SUPERMARCHETURI ,INDIFERENT CARE SUNT ELE
AR FACE ASA CEVA IN TARILE DE ORIGINE DE UNDE PROVIN ??? Dati domnilor
dela ANPC amenzi de ordinul zecilor sau sutelor de mii de euro
,inchideti magazinele 24-48 de ore si la urmatoarea abatere ridicati-le
autorizatia de functionare !! Nu aveti sange in instalatie ?? numai asa
se poate face curatenie in acesti profitori !!!
·
locuiesc in Franta, si pot afirma ca : in
Franta in supermarketuri este aceeasi practica !!!! Noroc cu jurnalistii
sub acoperire. Aici controalele sunt anuntate, deci, ca si in Ro, la un
control totul este Clean. Deci : Cora, Carrefour, Auchan = made in
France (eu nu mai calc in ele), ma aprovizionez in magazinele mici sau
la producatori. Vreti sa sustineti economia locala, mergeti la
fabricute, la micii producatori, la magazinele Bio. 17am lucrat si eu la o multinationala din
alea . Nici nu va dati seama cate zeci de mii de tone de lapte expirat
era redatat si bagat din nou in comert. NU GLUMESC SI NU SPUN MINCIUNI.
Din pacate am luat si eu parte la asa ceva !
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/ce-au...