marți, 30 decembrie 2014

Superstitii...de Anul nou





Pentru că este momentul unui nou început și pentru că fiecare își dorește un an senzațional, vă propunem să respectați anumite tradiții pentru a vă merge bine tot anul.

Poartă bani în buzunare

Una dintre cele mai importante superstiții privind noaptea de Anul Nou spune că este bine să ai bani în buzunar, deoarece vei alunga ghinionul tot anul. Tot la capitolul finanțe, este bine să nu ai datorii la sfârșitul anului, altfel vei avea datorii tot anul. Se mai zice că, acel obiect pe care îl ai în mână de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care pui mana imediat după ora 12 va fi cel mai important plan al vieții tale în anul care vine.

Fă zgomot, deoarece alungă spiritele

Alte legende spun că este bine să faci mult zgomot ca să alungi toate spiritele rele. De asemenea, ca să ai noroc în dragoste, poartă ceva de culoare roșie în noaptea de Revelion și haine noi de 1 Ianuarie. Iar la 12 noaptea este bine să-ți săruți iubitul. Ba mai mult, în prima zi a anului, nu arunca nimic din casă, nici măcar gunoiul.

Nu spăla rufe

Nu e bine ca între Crăciun și Anul Nou să se tricoteze, să se coasă și să se spele rufele. De asemenea, nu este bine să speli în prima zi a Noului An și trebuie să ai curățenie în casă.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog