sâmbătă, 31 martie 2012

10 GRESELI de nutritie si dieta


Autor: Ramona Lascu

1.Sa sari peste micul dejun. Specialistii spun ca asta va face ca mai tarziu sa ti se faca si mai foame, iar asa poti pierde controlul asupra dietei si greutatii.

2. Sa nu mananci inainte de a face exercitii. Aducand organismului un aport de energie, vei fi mult mai productiva atunci cand faci sport. Incearca sa mananci cu 1-2 ore inainte de a face sport.

3. Sa amani prea mult mancatul dupa ce ai facut exercitii. Pregateste-ti o gustare bogata in carbohidrati si proteine la care sa apelezi in primele 2 ore dupa ce ai mers la sala de sport.

4. Sa inlocuiesti mancarea cu batoane energizante sau baturi de acest tip. Multe dintre aceste produse ofera mai putini nutrienti decat o masa sanatoasa.

5. Sa mananci prea multe proteine si insuficienti carbohidrati. Foarte multe diete sunt sarace in carbohidrati, dar nu uita ca au un rol esential atunci cand depui efort.

6. Sa te increzi in acuratetea etichetelor suplimentelor alimentare. Multe dintre aceste produse sunt netestate, iar rezultatele nu se pot dovedi. Fa cerctari inainte de a lua ceva de acest gen.

7. Sa nu consumi numarul de calorii corespunzator efortului pe care il depui. Caloriile consumate trebuie sa fie suficiente pentru a te sustine in activitatea depusa. Ai grija, totusi, sa nu fie din abundenta si greutatea sa devina o provocare.

8. Sa crezi ca daca faci sport poti sa mananci tot ce vrei. Chiar daca faci sport, mai mult sau mai putin, tot trebuie sa urmezi o dieta sanatoasa si echilibrata si sa fii atenta la marimea portiilor.

9. Sa nu bei o cantitate suficienta de lichide. Deshidratarea e o problema serioasa, in special daca faci sport in spatii calde sau umide. Bea lichide inainte, in timpul si dupa ce ai facut exercitii, pentru a pastra un nivel adecvat de hidratare.

10. Sa te arunci sa tii cele mai hot diete ale momentului. E tentant sa crezi ca exista o formula magica care te va face sa-ti imbunatatesti performantele sau sa pierzi rapid in greutate. Cea mai buna cale e sa mentii regulile de baza si sa ai o dieta echilibrata si sanatoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog