vineri, 23 noiembrie 2012

TEST PSIHOLOGIC: DRAGOSTE SAU... DEPENDENTA***




Acest test este orientativ si poate sa iti dea indicii clare daca in relatia in care te afli s-a pastrat vie si curata iubirea sau datorita unor rani emotionale nevindecate din trecut ea a devenit dependenta. Oricare ar fi rezultatul acestui test, solutiile iti sunt mereu la indemana.
Urmareste sa raspunzi cat se poate de sincer cu DA sau NU la urmatoarele intrebari:

1. Ai fost adesea in situatia de a realiza ca este necesar sa pui capat unei relatii care este pentru tine in mod evident chinuitoare, tensionanta si lipsita de fericire si totusi nu ai avut forta sa o faci?
2. Atunci cand ai iesit dintr-o astfel de relatie preponderent tensionanta si chinuitoare de cuplu ai urmarit imediat dupa aceea sa incepi o noua relatie de cuplu, chiar si atunci cand noua relatie era in mare masura asemanatoare cu relatia de cuplu careia tocmai i-ai spus stop?
3. Atunci cand inca din primele luni de relatie sesizezi ca relatia este in mare masura asemanatoare cu relatia de cuplu careia tocmai i-ai spus stop, ai tendinta de a face supraeforturi pentru a o face sa mearga?
4. S-a manifestat adeseori in tine tendinta de a consuma mai multa sau mai putina mancare decat in mod normal, atunci cand "sufereai din dragoste"?
5. Te-ai gandit fie si o singura data sa te sinucizi in urma unei suferinte care a aparut din dragoste?
6. Se petrece adesea sa te simti in mod excesiv responsabil/responsabila pentru ceilalti, uitand totodata in felul acesta aproape complet de tine?
7. Te simti vinovat/vinovata atunci cand in mod firesc obtii sau ti se ofera atentia, bunatatea sau iubirea pe care o meriti si care ti se cuvine?
8. Simti o teama pregnanta si irationala ca vei fi abandonat/abandonata de fiinta iubita sau chiar parasit/parasita?
9. Ti-ai pierdut chiar si pentru cateva zile capacitatea de a simti sau de a-ti exprima emotiile afective sau de a mai trai iubirea, in urma unei suferinte din dragoste?
10. Ai ramas vreodata intr-o relatie lipsita de iubire, din motive cum ar fi vina sau frica de a fi singur/singura?
11. Ai acceptat sa intri in relatii in care stiai de la bun inceput ca nu te fac fericit/fericita?
12. Te simti atras/atrasa de persoane care au probleme cu alcoolul, drogurile, violenta, persoane care se afla intr-o relatie de cuplu, casatorite sau care nu sunt disponibile din punct de vedere emotional si afectiv?
13. Ai fost adesea in situatia de a fi preocupat/preocupata mai mult de faptul de a face relatia sa mearga, decat de starea ta de bine si echilibru?

Interpretarea testului:

Daca raspunsul este DA la 5 sau mai multe intrebari, aceasta evidentiaza ca te afli intr-o stare de dependenta afectiva.
Daca raspunsul este DA la 7 sau mai multe intrebari, aceasta evidentiaza ca starea de dependenta afectiva este in cazul tau cronica.
Daca raspunsul este DA la 10 sau mai multe intrebari, aceasta evidentiaza in cazul tau o mare carenta afectiva si este posibil chiar sa traiesti in acest moment o stare de gol launtric.

O relatie de dependenta afectiva perturba intreaga fiinta, poate dizolva propria personalitate, poate pune in pericol sanatatea si de cele mai multe ori pot aparea consecinte grave.
Daca sesizezi ca te afli in aceasta stare este necesar sa-ti dai seama ca este in primul rand necesar sa te vindeci emotional si apoi sa inveti sa iubesti si sa fii iubit/iubita. Daca indicele acestui test este destul de mare ar fi indicat sa cauti ajutorul unui psihoterapeut sau chiar un grup de suport pe aceasta tema. Iti urez mult succes in a face alegerile care iti indreapta pasii spre fericirea si iubirea pe care le meriti.

<<<<<<sursa: www.venus.org.ro >>>>>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog