joi, 8 august 2019

COPIII NOSTRI ...


Bucuria mea, iata ce spune despre cresterea copiilor, Sfantul Parinte, Luca al Crimeii: "Copiii vostri trebuie sa fie educati, numai sa nu se limiteze educatia si cultura lor la intelepciunea lumii acesteia. Sa invete concomitent intelepciunea cea de Sus si adevarul suprem.

 Sa invete legea lui Dumnezeu si poruncile lui Hristos, sa invete evlavia, aducerea aminte de Dumnezeu si calea creștinească adecvata." Sfantul Parinte, Tihon de Zadonsk ne-a lasat acest sfat duhovnicesc: 
 A raspandi mireasma ori miros neplacut, nu depinde decat de ceea ce puneți intr-insul, punand inauntru ori arome, ori murdarii”.

 Si pentru ca: “Din acelasi lemn se scoate, Si ICOANA si MACIUCA” (Vasile Militaru), faceti poteca pana la Biserica tinand-i de mana. Pana la 7 ani impartasitii cel putin in cele 4 posturi mari, desi, ar trebui cat mai des.

 De cand implinesc 7 ani, sa fie nelipsiti duminica de la Sfanta Liturghie, sa tine post miercurea si vinerea, sa aiba parinte duhovnic, sa se spovedeasca si impartaseasca cel putin de 4 ori pe an, sa se roage dimineata, seara, cand se aseaza la masa, cand se scoala de la masa, si primul lucru sa-i invatati sa fie milostivi. 

Dar, atentie, incepand de la varsta de 7 ani si nu mai tarziu, fiindca MAI TARZIU, poate sa devina un MULT PREA TARZIU! Doamne fereste!

🙏 Urarea mea pentru copiii tai: SA FIE FOARTE SANATOSI, SA FIE FOARTE CREDINCIOSI, SA TRAIASCA, SA SE IMPLINEASCA si SA SE MANTUIASCA! 

                                                                                                                  Amin si Aliluia!                       
                                                                                                                       Preot Ioan .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog