marți, 31 decembrie 2013

ANUL NOU


Informatii despre autor: Camelia Cristea


Într-un baston se mai tărăşte
Sărmanul An a obosit
Îmbătrănit, azi se grăbeşte
Să ducă clipa la sfărşit.

Bilanţul Anului trecut,
Acum în plen e dezbătut,
Chiar dacă spun rectificare
Nu mai sunt multe de făcut.

In poartă Noul An aşteaptă
E tănar, chipeş şi frumos
La braţ cu vise îndrăzneţe
Şi cu un plan laborios.

Am să-l poftesc şi eu în casă
Şi portofoliul să-l dezbat
Infuzie acum se face,
De insolventă, am să scap.

Fuzionez cu fericirea
Ce are capital solid
Lichiditaţi şi disponibil
Să trecem pragul…spre senin !!!

Camelia Cristea

luni, 30 decembrie 2013

PLUGUSORUL


Aho, Aho de Anul Nou,
Vreau să vă urez din nou.
Anul ce vine, s-ăducă doar bine
Ţarina să rodească,
Femeia să te iubească,
Mamele prunci frumoşi să crească !

Ia mai mănaţi măi flăcăi,
Voi ce-aţi mai rămas pe-acasă,
Unde pita-i mai gustoasă,
Viaţa e un pic… mai grea,
Dar soarele mai frumos
Şi omul mai drăgăstos.

Bate biciul să răsune
Peste toate mările
Şi în toate tările !
Să răsune voia bună,
Că suntem azi împreuna !

Dragi boieri de viţă aleasă,
La cumpăna dintre ani,
Vă urez cu inima
De belşug să aveti parte,
Mult noroc şi sănătate ,
Că-i mai buna decăt toate!

Candela s’o aveţi aprinsă
Cu iubire şi credinţă !
Cerul inimii senin,
Casa voastră luminată
Şi în dragoste’mbrăcată. !

Ia mai mănaţi măi flăcăi,
Hăi, hăi….. !!!

Iar în trecere prin lume
Iţi doresc să ai un nume…,
Să fi OM de Omenie.
Omul bun şi omenos,
Are-n viaţă ce-i frumos !

Ia mai mănaţi măi flăcăi
Clinchete de zurgălăi
Alai mare, veselie,
La tot omul bun să fie !

Am plecat că vine Anul
Şi m-oţi bate cu toptanul!
De v-a plăcut urarea,
Vă las contul meu mai jos
Ca să am şi eu folos !

LA MULŢI ANI !!!
Noroc în toate,
Mult belşug şi sănătate !

foto internet

Camelia Cristea

marți, 10 decembrie 2013

Sfaturi pentru FACTURI MAI MICI la gaze şi curent







Perioada rece a anului vine cu facturi mai mari la gaze și energie. Există însă câteva măsuri la îndemână pe care le puteți lua pentru a optimiza costurile.


Sfaturile vin chiar de la furnizorului de gaze naturale şi electricitate E.ON România. Iată care sunt acestea.

1. Puteți reduce pierderile de căldură cu 30% dacă izolaţi îmbinările ferestrelor cu garnituri de etanşare autoadezive, de tip purfix.

În cazul ferestrelor cu tâmplărie de lemn şi sticlă simplă, pierderile de căldură prin spaţiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor de căldură în sezonul rece.

2. Reglaţi temperatura din locuinţa dumneavoastră în funcţie de confortul dorit luând în considerare că peste temperatura de 19 °C, fiecare grad în plus poate să însemne o creştere a consumului de gaze naturale cu circa 8%.

3. Deschideţi larg ferestrele pe perioade scurte de timp astfel încât spaţiile să se aerisească şi să se încălzească mai repede. Pierderile de căldură sunt mai mari dacă lăsaţi ferestrele întredeschise pe perioade lungi de timp.

4. Izolaţi conductele de agent termic mai ales în cazul celor care traversează spaţii neîncălzite (holuri, subsoluri, garaje, magazii), pentru a minimiza pierderile de căldură.

5. Asiguraţi-vă că radiatoarele nu sunt acoperite de perdele sau alte obiecte, pentru a nu îngreuna schimbul de căldură, aerisiţi şi caloriferele de câte ori este cazul.

6. Setaţi din centrala termică o temperatură mai scăzută a apei calde astfel încât să nu necesite combinarea cu apa rece. Trebuie menţionat că la o centrală de apartament care prepară atât agent termic cât şi apă caldă menajeră, consumul de gaze naturale este maxim în momentul când se prepară apa caldă.

7. Folosiţi un termostat de ambianţă care comandă funcţionarea centralei ţinând cont de temperatura setată în camera în care se montează şi care determină o reducere cu până la 25% a costurilor de încălzire.

8. Montaţi robinete cu cap termostatat pe calorifere pentru a controla debitul agentului termic din radiator în fiecare cameră.

9. Izolaţi termic pereţii, acoperişul şi ferestrele pentru a reduce cu până la 50% costurile de încălzire.

10. Asiguraţi-vă de funcţionarea optimă a aparatelor consumatoare de gaz. Solicitaţi sprijinul instalatorilor autorizaţi pentru reglarea arzătoarelor, verificarea filtrelor de apă şi a depunerilor de calcar pe conducte, astfel încât să evitaţi consumul excesiv de gaze naturale.


Referitor la optimizarea consumului de electricitate, iată de puteți face


11. Utilizaţi becuri economice sau becuri cu LED. De exemplu un bec clasic de 100W consumă anual circa 100 kWh, din această cantitate doar 6% fiind transformată în lumină, restul de 94% se pierde prin căldură.

12. Alegeţi puterea becurilor în funcţie de nivelul de lumină necesar. Nu este necesar să folosiţi becuri de 100W pe holuri, pot fi utilizate spoturi de putere mica.

13. Utilizaţi iluminatul local pentru anumite activităţi. Pentru a citi se poate folosi o lampă de birou, nu e nevoie de o lustra cu 5 becuri de 100W.

14. Folosiţi lumina naturală cât mai mult acolo unde este posibil, prin ajustarea perdelelor, draperiilor sau a storurilor.

15. Amplasaţi aparatele de răcit, congelator, frigider la distanţă de sursele de căldură. De evitat amplasarea acestora în bătaia directă a razelor solare sau în medii în care apare efectul de seră cum sunt balcoane închise.

16. Achiziţionaţi aparatură electrocasnică de clasă energetică superioară A++ sau A+++, pe termen lung reprezintă alegerea corectă, costurile fiind amortizate deoarece consumă mai puţin şi sunt mai eficiente. Conform specialiştilor, un sfert din consumul de curent din gospodării este dat de funcţionarea frigiderului/congelatorului iar 10% de cea a maşinii de spălat.

17. Aparatele electrocasnice lăsate în stand by consumă energie, chiar dacă nu sunt folosite.

18. Deconectaţi echipamentele care nu le folosiţi, ca de exemplu încărcătoarele pentru telefoanele mobile, acestea consumă energie chiar dacă nu vă încărcaţi telefonul.


sursa

http://www.renasterea.ro/stiri-timisoara/actualitate/sfaturi-pentru-facturi-mai-mici-la-caldura.html

duminică, 8 decembrie 2013

Mă doare..

.

 ADEVARUL, adevarat:

 *Era o vreme în ţara* *asta* când cine termina liceul si intra la facultate era privit cu admiraţie şi i se spunea cu respect "Domnul inginer sau Domnul profesor sau Domnul avocat". Când unul dintre ei, la cam 10-15 ani de activitate, îşi dădea şi lua (dacă îl lua) doctoratul, tot oraşul se uita la el ca la Dumnezeu.
*  Era o vreme* *în ţara asta* când dacă vedeai o maşină pe stradă ştiai că cel care se află în ea a muncit ca să o cumpere sau este vreun boss de la partid. Mai târziu au apărut şi norocoşii câştigători la cecuri sau loz în plic, dar îi puteai număra pe degetele la o mână într-un judeţ. Şi mai era o categorie cu maşini, cei care lucrau în comerţ sau alimentaţia publică.
 *Era o vreme* *în ţara asta* când dacă vedeai pe cineva pe stradă între 8 şi 16, te gândeai că este în concediu, liber, sau e bolnav săracu' om şi merge la *doctor*.
 *Era o vreme* *în ţara asta* când dacă vedeai un *poliţist* pe stradă mergeai liniştit să îi ceri o informaţie, sau daca voiai să te plângi de ceva, erai ascultat.
 *Era o vreme* *în ţara asta* când dacă ajungeai la spital cu cineva şi trebuia operat, îţi era frică să vii cu o floare la asistente sau cu o cafea sau o sticlă de whisky la *doctor*, şi le mascai neîndemânatic - ca toată lumea - în ziar, sub haină, convins că nu ştie nimeni ce e umflătura aia de la piept. Când te întorceai fericit că nu te-a prins nimeni şi te întâlneai cu altul umflat în piept, te uitai superior şi zeflemitor la el gândind "ia uite şi la fraierul ăla, merge cu sticla ascunsă la piept, are impresia că eu nu ştiu că o duce lu dom' *doctor*. !"
 *Era o vreme** în **ţara** asta* când la şcoală, copii mergeau în uniformă şi cum vedeai unul pe stradă în timpul orelor ştiai că "este unul din ăia de chiulesc sau nu le place şcoala" şi te uitai atent la el să vezi dacă nu e cumva copilul vreunui coleg de fabrică. Şi ce bătaie lua acasă dacă afla tacsu că a chiulit.
 *Era o vreme* *în ţara asta* când abia aşteptai să intri în câmpul muncii, să te angajezi undeva, să îţi faci raport pentru locuinţă şi să aştepţi cu înfrigurare, dar temei, să ţi se repartizeze una, ca să te poţi însura, să te aşezi şi tu la casa ta, să îţi întemeiezi o familie. Dacă nu aveai, nu prea îţi ardea de însurătoare, că nu se uita nimeni la tine fără serviciu şi fără casă, că nu erai de viitor.
 *Era o vreme* *în ţara asta* când băieţi deştepţi erau consideraţi cei care ştiau *carte*, dar să o citească, nu să o joace, făceau o *facultate*şi terminau primii. La ei se uita lumea cu admiraţie: "ăsta e a lu' Ilie de la sculărie. A termenat primul *facultate*a, l-au uat ăia la Bucureşti. Eheeeeeeeeeeee, o să ajungă mare, e dăştept"
 *Era o vreme* *în ţara asta* când dacă te întâlneai cu un cunoscut pe stradă, te opreai bucuros să mai schimbi o vorbă, să mai auzi un banc, să te lauzi cu ce ai mai făcut sau să îi spui cum a fost în concediu la Mamaia, să te mândreşti că ai fost promovat sau ţi-a luat copilul la *liceu*, sau să îl inviţi peste o lună la ziua ta sau nunta copilului.
 *Era o vreme* *în ţara asta* când veneai de la serviciu, băgai repede o ciorbă caldă în tine şi ieşeai în faţa blocului "la una mică cu băieţii". Una mică putea fi o minge, o ţâgară, o tablă, o bere, o şuetă, după priceperile fiecăruia, dar nu era unu să nu facă "una mică" cu prietenii.
 *Era o vreme* *în ţara asta* când mergeai liniştit pe stradă, nu îţi era teamă că te opreşte careva să te întrebe cât e ceasul sau de ce nu ai moţ la bască.
 *Era o vreme* *în ţara asta* când lumea întorcea capul după militarii care treceau cântând sau în pas de defilare de la instrucţie, acolo unde aceştia erau nevoiţi să treacă prin oraş şi auzeai pe câte cineva spunând cu mândrie: "Uite mamă, trece *armata*".
 *Astăzi*, *în ţara asta*, toată lumea termină *liceu*l, ia bacalaureatul pentru că s-a dat lege să nu fie nici un analfabet fără bacalaureat, iar * facultate*a a devenit locul unde se pun la cale cele mai tari chefuri şi se adună puştoaice pentru "o linie".
 *Astăzi*, *în ţara asta*, nu mai poţi merge pe trotuar pentru că nu mai ai loc de maşini staţionate şi şoferi grăbiţi. *Astăzi*, *în ţara asta*, străzile sunt pline de *oameni* care în nici un caz nu merg la serviciu, dar nici la *doctor*. Toată lumea e în concediu fără plată.
 *Astăzi*, *în ţara asta*, când vezi un *poliţist* pe stradă, te uiţi speriat să vezi pe cine urmăreşte sau îl ocoleşti să nu îţi dea vreo amendă aşa, pentru că l-ai deranjat când te-ai uitat la el. De regulă, unde e gâtuit traficul, vei găsi un *poliţist* în intersecţie, "fluidizând circulaţia".
 *Astăzi*, *în ţara asta*, când mergi la spital, nu mai mergi cu sticla ascunsă sub haină. Când intri la medic în cabinet, înainte de a da cu bună ziua, trebuie să dai cu plicul. Nu mai vezi pe nimeni cu pieptul umflat, toată lumea intră cu sacoşe burduşite. Nu se mai uită nimeni chiorâş, toţi paznicii ştiu că ai acolo feşe, vată, antibiotice, cearceafuri, dezinfectant, medicamente, analgezice, perfuzii, pungi cu plasmă pentru operaţie.
 *Astăzi*, *în ţara asta*, când vezi copii de şcoală, te întrebi dacă merg la şcoală sau la discotecă, ţinuta este aceeaşi, machiajul la fel de strident, rucsacul din spate are un caiet şi laptopul, ipodul, "ifonul", sau tableta.
 *Astăzi*, *în ţara asta*, tinerii nu mai au nevoie de serviciu ca să îşi întemeieze o familie, doar de bani de la babaci şi îşi întemeiază câte o familie pe săptămână fără acte, fără biserică, fără serviciu. Fetele abia aşteaptă să fie neveste sau nevestite la câte cineva, cine nu are câte un "my man" este ori urâtă cu crengi ori "tută".
 *Astăzi*, *în ţara asta*, băieţi deştepţi sunt cei fără *carte*, care reuşesc să "se învârtă" sau sunt "băieţi de băieţi deştepti" care obţin bani uşor din "afaceri" cu fraierii. Cu cât păcăleşti sau furi mai mult, cu atât eşti mai deştept.
 *Astăzi*, *în ţara asta*, când te întâlneşti cu un cunoscut pe stradă, îl ocoleşti ca să nu te întrebe cum o mai duci, sau să nu îţi ceară bani cu împrumut, să nu te invite la o nuntă.
 *Astăzi*, *în ţara asta*, *oameni*i nu se mai întâlnesc în faţa blocului, le e ruşine să se întâlnească şi la gunoi, se uită fiecare pe geam să se asigure că nu e nimeni să se uite în gunoiul lui amărât sau să observe că nici câinii vagabonzi nu zăbovesc lângă resturile lui, pentru că nici oase nu mai sunt în gunoi. Cel mai mult *oameni*i stau ascunşi în casă sau pleacă "la ţară " de zilele onomastice, ca să nu se trezească cu invitaţi nepoftiţi. Nimeni nu mai zâmbeşte, toată lumea circulă cu capul în jos de ai zice că toţi au pierdut câte un galben şi îl caută disperaţi. Te miri că nu se dau cap în cap.
 *Astăzi*, *în ţara asta*, ieşi din bloc şi după doi paşi apare unul cu un cuţit sau un pistol, ţi-l pune la gât şi te întreabă de ce te-ai însurat cu nevastă-ta, nu ştiai că era prietena lui?
 *Astăzi*, *în ţara asta*, când lumea aude de *armată* întoarce capul pentru că "Aştia au tras în noi în '89 şi acum au pensii nesimţite". * * * * *Oare ce va fi mâine ? 
Va mai fi ţara asta ?** *

http://ro.netlog.com/campdemaci/blog/blogid=1578916

vineri, 6 decembrie 2013

A venit Moş Nicolae! (un eseu despre sfinţenie)



Puţine zile erau mai fascinante, mai pline de mister, mai cutremurătoare decât ziua de 6 decembrie. Atunci „venea Moş Nicolae“. Şi venea, într-adevăr, nu ne îndoiam o clipă, aveam dovada palpabilă! În după-amiaza dinainte, avea loc ceremonialul pregătirii ghetuţelor.

Chiar dacă mai vechi decât pantofii, le alegeam pentru marele eveniment, pentru că erau mai încăpătoare! Da, pregătirea ghetuţelor era deja un început emoţionant al sărbătorii ce urma şi ne dădea o stare de fericire greu de descris! Urma să se petreacă ceva neobişnuit, de taină, de alt tărâm!

„Păi, dacă-i sfânt, cum să nu ştie?“

Le lustruiam deci cu sârg, dădeam cu cremă şi le frecam cu peria până ce străluceau. Atunci fugeam la tata: „E bine?“. După caz, tata se declara mulţumit sau ne trimitea să mai dăm de două ori cu peria. Spre seară, le aşezam sub fereastră şi pândeam să vedem cum vine Moşul. Venea prin geam? Pe uşă? Ca un făcut, după vreo jumătate de oră adormeam. N-am lămurit niciodată misterul, nici mama nu ştia cum intră Moşul, aşa spunea ea. Venea, asta era principalul.

A doua zi, dimineaţa, dădeam fuga la fereastră: da, Moşul fusese la noi, darurile se aflau în ghetuţe… Niciodată vreun dar n-a fost învăluit în mai mult mister, n-a avut mai mult farmec.. Se întâmpla ceva deosebit, ceva ce nu înţelegeam, Moşul venea. Cum, când, nu ştiam. Toată odaia, toată casa era învăluită într-o taină greu de definit. Era casa noastră, dar în acea zi era alta: locul unde se petrecuse ceva minunat, unde venise Moşul în persoană, un Moş sfânt, cu puteri nemărginite, care ştia că acolo locuiau două fetiţe, noi, tocmai noi, care-l aşteptaseră cu emoţie şi-şi lustruiseră cu evlavie încălţările. Mai important decât darurile era faptul că ne cunoştea, că ştia că existăm! Şi mai era ceva minunat şi inexplicabil: „Cum de-a ştiut Moşul ce mi-am dorit?“, îl întrebam pe tata. „Doar lui nu-i scriem scrisori ca lui Moş Crăciun?“ „Păi, dacă-i sfânt, cum să nu ştie?“, răspundea el.

Explicaţia era plauzibilă şi ne satisfăcea în întregime. Moşul era sfânt, deci ştia că mi-am dorit cutia de creioane colorate, aşa cum avea Helga, prietena mea de la grădiniţă, pe care le supraveghea cu zgârcenie şi nu le împrumuta nimănui, deşi toţi copiii le priveau cu jind… Ei bine, da, Moşul le observase cu atenţie şi-mi adusese unele exact la fel! Era cu adevărat sfânt, numai un sfânt cunoaşte totul. Cuvântul „sfânt“ i se potrivea cel mai bine.

Mai târziu m-am gândit mereu la acest cuvânt cu acoperire magică. Odinioară el era folosit mereu. „A fi sfânt“ avea o semnificaţie dincolo de cotidian. Nu oricine şi nu orice era sfânt. Noţiunea de sfânt avea o greutate deosebită, o rezonanţă miraculoasă, cu implicaţii atotgrăitoare, în toate sensurile. Se spunea despre un om care făptuise ceva grav „n-are nimic sfânt!“. Era ultima treaptă de decădere, de lipsă de omenie. De răutate în stare pură, ruşine faţă de ceilalţi.

Sfinţenie? Câţi euro valorează?

Şi, mai târziu? Evident, limba se înnoieşte, apar alte cuvinte, se dau celor vechi alte sensuri. Altele dispar, pentru că dispare acoperirea morală, credibilitatea care le dă dreptul de a exista, de a fi folosite. Am încercat să-mi însuşesc noua limbă românească în curs de „europenizare“. N-aş putea spune că evoluţia ei mi-a provocat un entuziasm deosebit. Limba noastră, cu bogăţia ei nuanţată de înţelesuri, a adoptat vocabule noi, aspre, simpliste, fără har. Conţinutul de subtilitate pe care îl descopereai în ea a pierit. Sunt cuvinte seci, cu sonorităţi lipsite de rafinament. Şi, mai grav este că unele expresii s-au pierdut, nu se mai folosesc sau se folosesc rar, de către unii naivi. Domneşte faimosul adagiu brutal „time is money“. Ciudat, expresia „n-are nimic sfânt“, n-am mai prea întâlnit-o. De ce oare? Poate a fost combătută de altă expresie, care sună: „De Dumnezeu nu mă tem şi de oameni nu mă ruşinez!“. Sau invers, ceea ce este la fel de grav.

A nu avea nimic sfânt nu mai este o constatare cutremurătoare. Dimpotrivă, în lumea noastră „eficientă“ a devenit o calitate. Sfinţenie? Câţi euro valorează? La ce serveşte? Unde a pierit fiorul sfinţeniei, conştiinţa că ea există, că ne învăluie viaţa într-o aură de nădejde, de curaj, de conştiinţă că umanitatea are un destin menit s-o ducă spre lumina generozităţii şi bunătăţii, că nu e doar o vorbă care sună frumos? E adevărat, mai sunt şi oameni care păstrează în vocabularul lor cuvântul „sfinţenie“, „sfânt“. Dar ceilalţi?

Şi Moş Nicolae al nostru? 

Icoana lui încă se mai află pe pereţi în unele case. Marele Sfânt al creştinătăţii, al cărui nume e sinonim cu bunătatea, cu blândeţea, cu bucuria pe care o dăruieşte neîncetat, prietenul iubit al copiilor, sprijinul tuturor celor care îi cer ajutorul, continuă să dăinuie în viaţa noastră, în pofida săgeţilor otrăvite de ranchiună şi inconştienţă ale căror ţel este să preschimbe omenirea într-o subclasă supusă instinctelor animalice. Ce tristă interpretare a evoluţiei, a progresului, devenit sinonim cu brutalitatea, simplismul, antiomenia, inconştienţa destinată a servi manipulărilor periculoase.

Nu putem decât să-l rugăm pe Moşul cel generos să treacă pe la fiecare şi să pună în sufletele aşezate la fereastră, ca odinioară ghetuţele copiilor, conştiinţa că ni s-a dat un dar minunat, acela al certitudinii că suntem fiii lui Dumnezeu, Care ne iubeşte şi aşteaptă de la noi să ne îndreptăm dragostea către El şi către semenii noştri, într-o viaţă în care fiorul sfinţeniei să alcătuiască una dintre coordonatele fundamentale, cea a prezenţei transcendentului. Că ea e altceva decât existenţa contului la bancă şi dezmăţul dizgraţios care ni se serveşte ca dovadă ultimă de „modernitate“. Şi să învăţăm, iarăşi, ceea ce din păcate se uită mereu: lumea ni s-a dat pentru a găsi prin ea drumul către bucurie, către lumina adevărată.

Lidia STĂNILOAE - Ziarul Lumina

joi, 5 decembrie 2013

DARURI


Informatii despre autor: Camelia Cristea



Coboară cerul pe pămănt
Cănd stelele în sfeşnic sunt
La rugaciune’n miez de noapte
Ne sunt si îngerii apoape.

Iar Sfăntul Nicolae vine
In noaptea asta pentru tine
Şi’ţi lasă’n inima ferestrei,
Din bucuriile celeste.

E un copil în fiecare
De e tânar, sau batrăn,
Magia crezului se stinge
Când incetezi sâ mai fi bun.

Să mulţumim cum se cuvine !
Să dăm şi noi ce’n dar am luat,
E sărbătoarea bucuriei
În cer şi’n sufletul curat.

foto:internet
Camelia Cristea

Alertă de Moş Nicolae



Lume, lume, ajutoor!
Hai să căutăm de zor
Prin cutii şi pe sub pat,
Tot ce am de încălţat:

Pantofiori, papuci, ghetuţe,
Cizmuliţe, săndăluţe,
Adunate, curăţate
Şi la uşă puse toate,

Fiindcă moşu până-n zori,
Daruri pune-n pantofiori
Şi eu vreau pe toţi să-i pun,
Să-i umple cu ce-i mai bun!

miercuri, 4 decembrie 2013

Test de personalitate conceput de Dalai Lama


Dalai Lama a spus sa-l citesti pentru a vedea daca functioneaza in cazul tau. Se numeste TEST DE PERSONALITATE. Este deosebit de interesant. Doar 4 intrebari si raspunsul te va surprinde… Nu trisa prin a te uita la raspunsuri. Mintea este asemenea unei parasute, functioneaza cel mai bine atunci cand deschide. Testul este amuzant de parcurs,insa trebuie sa urmezi instructiunile indeaproape. Nu trisa.
dalai-lama test personalitatePUNETI O DORINTA INAINTE DE A INCEPE TESTUL!!
Avertisment! Raspunde la intrebari pe masura ce inaintezi. Testul este format din numai patru intrebari, iar daca le vezi pe toate inainte de a termina, nu vei obtine rezultate sincere. Coboara cu privirea incet si rezolva fiecare exercitiu pe masura ce avansezi. Nu te uita la ceea ce urmeaza. Ia-ti creion si hartie si noteaza-ti raspunsurile pe masura ce parcurgi intrebarile testului. Vei avea nevoie de acestea la final.
Acest este un chestionar sincer, care iti va dezvalui multe despre adevaratul tau sine…
1. Aranjeaza urmatoarele 5 animale in ordinea preferintei tale:
a. Vaca
b. Tigru
c. Oaie
d. Cal
e. Porc
2. Scrie un cuvant care descrie fiecare din urmatoarele:
a. Caine
b. Pisica
c. Sobolan
d. Cafea
e. Mare (intindere de apa)
3. Gandeste-te la cineva (o peroana care te cunoaste si ea si care este importanta pentru tine) pe care sa o poti raporta la una din urmatoarele culori (Te rog sa nu repeti raspunsul de doua ori. Numeste doar o singura persoana pentru fiecare culoare).
a. Galben
b. Oranj
c. Rosu
d. Alb
e. Verde
4. Si in sfarsit, noteaza numarul tau preferat si ziua preferata a saptamanii.
Ai terminat? Te rog sa te asiguri ca raspunsurile tale reflecta ceea ce simti CU ADEVARAT…
Ultima sansa…
Uita-te la interpretarile de mai jos (dar mai intai, inainte de a continua, repeta-ti dorinta in gand):

1. Aceasta iti va defini prioritatile in viata.
Vaca semnifica CARIERA
Tigrul semnifica MANDRIE
Oaia semnifica DRAGOSTE
Calul semnifica FAMILIE
Porcul semnifica BANI
2. Descrierea facuta cainelui sugereaza PROPRIA TA PERSONALITATE.
Descrierea facuta pisicii sugereaza personalitatea partenerului tau.
Descrierea sobolanului sugereaza personalitatea dusmanilor tai.
Descrierea cafelei sugereaza modul tau de interpretare a SEXULUI.
Descrierea marii sugereaza propria ta viata.
3. Galben: Cineva pe care nu vei uita niciodata
Oranj: Cineva pe care consideri adevaratul tau prieten
Rosu: Cineva pe care iubesti cu-adevarat
Alb: Sufletul tau pereche
Verde: Cineva de care-ti vei aminti tot restul vietii.

4. Trebuie sa transmiti acest mesaj unui numar de persoane egal cu numarul tau preferat si dorinta ta se va implini in ziua pe care ai numit-o.(doar daca vreti sa distribuiti in loc sa postati pe diferite pagini acest test)
Aceasta reprezinta de fapt ceea ce a spus Dalai Lama despre noul Mileniu -
rezerva-ti doar cateva minute pentru a-l citi si gandeste-te. Nu pune deoparte acest mesaj, mantra va iesi la suprafata din mainile tale in urmatoarele 96 de ore. Vei avea o surpriza
placuta. Acest lucru este adevarat, chiar daca nu esti o persoana superstitioasa

Vezi mai multe poze -->> http://exclusiv.enational.ro/stiinta/test-de-personalitate-conceput-de-dalai-lama-10410.html/#ixzz2ldXiqkNe

MIRII




Să-i dăm iubirii pajiştea de flori,
Pe care au trecut toţi mirii,
Să-i dăm ofrandă vieţii Primăveri,
Să invăţăm sa ingropăm toţi spinii.

Alaiul care vine dupa noi,
În ritm de cobză şi de alăută
Să-l facem să fie de soi…
Că mirele, azi soaţa işi sărută!

Să-i dam Cezarului, ce e al lui
Şi fericirii, zorii dimineţii,
Cei doi Feciori, plecaţi hai- hui
La braţ cu anii tinereţii!

Să îi purtăm in rugăciuni
Să aibă parte de lumină,
Să crească la răndu-i lăstuni,
Să prinda’n viaţă radăcină.

Mereu la bine şi la greu
În fericire şi durere,
Pe cerul vostru curcubeu
Şi multe, multe stele… ! 
 
foto: sursa internet
Camelia Cristea

duminică, 1 decembrie 2013

AICI E ... ROMANIA





Veniti acasa! Aici e… Romania !
Albastrul cerului e mai senin,
In codrii se aude ciocarlia
Si’n varf de munte izvoare susurand.


Iar cand viorile incep sa cante,
Baladele in corzi de inimi se topesc
Si plange neamul romanesc,
In doinele ce inca mai jelesc !


Coloana este totusi infinita
Si sta Brancusi alaturea de ea,
La masa tacerilor asculta
Vorbele ce’s spuse, in nopti fara de stea.


Si’n stihuri au pulsat emotii,
De la leagan, pana la mormant,
La tarm de mare insusi Eminescu,
Asculta marea’n soapte suspinand.


E’atata dor aici, iubire, dar si jale,
Pamantul sfant sa il pastram !
Credinta sfesnic de nadejde sa ne fie
Romani, uniti in jurul gliei sa ne adunam !

La multi ani Romania !

Camelia Cristea

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

UITĂ DE CENTRALĂ : Cum să te încălzeşti iarna cu 2 lei pe zi salvând planeta!


Snap 2013-11-29 at 22.10.42

Cum să te încălzeşti iarna şi să scapi de taxele mari la întretinere? Nu, nu trebuie sa dormi imbracat si cu doua plăpumi pe tine. E mult mai simplu si poti incalzi fiecare incapere cu numai 2 lei  pe zi.
Trebuie doar sa urmezi sfaturile unui utilizator youtube, Dylan Winter, care a reusit să-şi incalzească casa intr-un mod simplu si original. Avem nevoie de numai cateva lucruri simple. O tava metalica de cozonaci, doua ghivece de ceramică de marimi diferite şi lumanari-pastilă.
Pentru început punem trei-patru lumânări pastilă aprinse pe tava de metal, pe care o plasăm pe o suprafata care se poate incalzi. Le acoperim cu ghiveciul mai mic. Pe gaura de scurgere a ghiveciului punem banuţul acela ce ramane dupa ce se consuma o lumanare, cel care tine fitilul. Apoi punem celalat ghiveci, mai mare.
Lumânările incălzesc aerul dintre cele doua ghivece. Cum căldura tinde să urce, datorită apariţiei unui curent de convecţie între aerul cald şi cel rece, aerul cald iese pe gaura de scurgere a ghiveciului mai mare si prin partea de jos a tăvii, cee ce face ca încaperea in care este pusă instalaţia să se încălzească.
Dylan Winter explică că pentru încălzirea unei încăperi normale, e nevoie de patru lumânări dimineaţă şi patru seara.
După ce a auzit si a văzut filmuleţul compatriotului său, seful pompierilor londonezi a cerut mare atenţie la aprinsul lumânărilor si supravegherea lor, pentru ca există pericol de incendiu.
Filmuletul are deja trei milioane de vizitatori pe Youtube.
http://www.oradesibiu.ro/2013/11/uita-de-centrala-cum-sa-te-incalzesti-iarna-cu-2-lei-pe-zi-salvand-planeta/

O VIS FRUMOS COPILARIE,


Informatii despre autor: Camelia Cristea




O vis frumos copilarie ... ,
Trasuri, domnite si calesti,
Picturi pe fresca din sufragerie
Si cavaleri in zale imparatesti.

O zana cu bagheta fermecata
Pe umar m-a atins usor,
Magia nu se stinge niciodata.
Copile drag, de tine-mi este dor !

Si lasa grijile, in seama celor mari sa fie,
Tu razi acum si joacate cat vrei,
Din clipa fa un basm si-o poezie,
Mereu senini sa fie ochii tai.

Iar inainte de culcare
Cand noaptea-si pune, stelele in par
Sa-l rogi pe inger sa te aiba-n paza
Ca somnul tau, sa fie mai usor !



duminică, 24 noiembrie 2013

TEST DE PERSONALITATE



Uită-te la acești copaci și alege-l pe cel care îți place cel mai mult. Nu te gândi foarte mult timp… alege doar unul singur si afli mai jos ce spune alegerea ta despre personalitatea ta. Derulează apoi în jos pentru a vedea REZULTATELE …


1. Ești o persoană generoasă și morală (a nu se confunda cu moralizatoare). Îți dorești mereu să te autoîmbunătățești. Ești foarte ambițioasă și ai standarde ridicare. Oamenii ar putea crede că a comunica cu tine este dificil, dar pentru tine, nu este ușor să fii așa. Ai lucrat din greu să ajungi cine ești și n-ai făcut nimic din egoism. Vrei cu adevărat să îmbunătățești lumea. Ai o mare capacitate de a iubi oamenii până când te-au rănit. Dar, chiar și după ce au făcut-o . . . continui să-i iubești. Prea puține persoane știu să aprecieze așa cum meriți ceea ce faci.

2 . Ești o persoană distractivă și sinceră. Ești foarte responsabilă și îți place să ai grijă de alții. Crezi că toate sarcinile trebuie duse la capăt cu onestitate și accepți de obicei și sarcini adiacente muncii tale. Ai o personalitate foarte frumoasă, iar oamenilor le este ușor să aibă încredere în tine. Deții o minte sclipitoare, spirituală, care gândește repede. Pentru ceilalți, vei avea mereu o poveste interesantă de spus.

3. Ești o persoana inteligentă și atentă. Ești un gânditor abil, iar pentru tine ideile tale sunt cele mai importante. Îți place să rumegi ceea ce gândești mai ales atunci când ești singur. Ești din punctul acesta de vedere un introvertit. Te înțelegi cel mai bine cu oamenii cărora le place să gândească și să asculte, dar mai ales să învețe. Petreci mult timp gândindu-te la probleme de moralitate. Încerci mereu să faci ceea ce este corect, chiar dacă majoritatea din jurul tău nu sunt de acord cu tine.

4. Tu ești o persoană perceptivă și filozofică. Ești un om unic cu un suflet foarte rar. Pe lângă tine nu e nimeni care să-ți semene câtuși de puțin. Ești un om intuitiv și un pic ciudat. De mult ori cei din jur te înțeleg greșit, iar asta te rănește. Ai nevoie de spațiul tău personal că să-ți poți lăsa creativitatea să lucreze în voie. Ești o persoane care cu siguranță vede atât partea întunecată a vieții, cât și cea luminoasă. Ești, de altfel, și foarte emoțional.

5. Ești sigur pe tine și responsabil. S-ar putea spune chiar foarte independent. Principiul călăuzitor în viața ta este “voi face lucrurile în felul meu ”. Te bazezi foarte mult pe deciziile tale și știi cum să te menții puternic pentru tine și pentru oamenii pe care îi iubești. Știi foarte clar ce îți dorești și nimic nu stă în calea viselor tale. Singurul lucru pe care îl ceri de la cei din jur este sinceritatea. Ești suficient de puternic pentru a accepta adevărul.

6. Ești o persoană bună și sensibilă. Oamenii se lipesc de tine foarte ușor. Ai mulți prieteni și îți place să-i ajuți pe fiecare în parte. Ai un efect foarte bun asupra oamenilor, îi faci să se simtă bine când sunt în preajma ta. În fiecare zi te gândești ce mai e de făcut ca să te îmbunătățești. Îți dorești să fii o persoană interesantă, eficientă și unică. Mai mult decât oricine pe lumea asta, tu ai nevoie de iubire. Ești în stare să iubești chiar și pe cei care nu îți întorc afecțiunea.

7. Tu ești o persoană fericită și impreturbabilă. Ești un om foarte sensibil și înțelegător, un bun ascultător, care cunoaște arta de a nu judeca. Crezi că fiecare are propria lui călătorie în viață. Ești foarte deschisă la întâlnirile cu oameni noi în cadrul unor evenimente noi. Ești foarte rezistentă la stres și te îngrijorezi arareori. În mod normal tu ești un om foarte relaxat, reușești mereu să te distrezi și să nu-ți pierzi capul.

8. Ești o persoană fermecătoare și plină de energie. Ești amuzantă și știi cum să-i faci pe cei din jurul tău să râdă. Ești de obicei în perfectă armonie cu universul, ești spontană și plină de entuziasm. Nu spui niciodată ”nu” unei noi aventuri. De foarte mult ori i-ai surprins sau chiar i-ai șocat pe cei din jurul tău. Dar acesta este felul tău de a fi… Ești un om care mereu rămâne sincer cu sinele său. Ai foarte multe pasiuni, iar dacă ceva îți trezește curiozitatea, nu te vei odihni până când nu vei aprofunda cunoștințele tale din acel domeniu.

9. Ești o persoană optimistă și foarte norocoasă. Crezi că viața este un dar și tratezi fiecare zi ca pe un cadou pe care încerci să îl prețuiești la valoarea lui. Ești foarte mândru de reușitele tale. Mereu vei fi pregătit să rămâi pe lângă persoanele cu adevărat importante pentru tine. Felul tău de-ați trăi viața este unul sănătos, paharul tău va fi mereu (cel puțin) pe jumătate plin. Nu ratezi nicio șansă să ierți, să înveți, să te maturizezi, căci ești de părere că viața este prea scurtă pentru a face lucrurile altfel.

sursa
: http://www.luanamedia.ro/test-de-personalitate/#sthash.k1jFvA3i.MDFml30c.dpuf

marți, 19 noiembrie 2013

CUM SA CURETI USTUROIUL IN MAI PUŢIN DE 10 SECUNDE




Am gasit aceste sfaturi foarte bune si le postez ...poate va ajuta si pe voi...

E bun usturoiul, dar câteodată e un chin să îl cureţi. Există totuşi un truc foarte simplu care te scapă de corvoadă.

Cum să cureţi usturoiul rapid? E foarte simplu, ne arată un bucătar.

Mai întâi trebuie să desfaci căpăţâna, lucru ce se poate face uşor, lovind-o cu podul palmei, pe o suprafaţă stabilă – masă sau blat de bucătărie.

Apoi, ia două castroane încăpătoare şi de preferinţă uşoare. Cele din inox sunt foarte potrivite. Pune căţeii de usturoi într-un castron, celălalt castron deasupra, apoi scutură viguros.

Surpriză: usturoiul este curăţat. Poftă bună!

Urmăriţi clipul de mai jos pentru o lecţie filmată:

http://www.amuzament.jocurione.net/?p=4884

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Linia vieții si destinul tău





Linia vietii este una dintre primele ce apar in palma, formeaza un semicerc in jurul degetului mare. Ea se gaseste deasupra degetului mare si se intinde pana la incheietura pumnului. Se spune ca aceasta linie dezvaluie cate putin din ceea ce vei trai.

Lungimea liniei: Face referire la durata vietii pe Pamant. Logic: daca linia este scurta, vei trai putin; daca este lunga, vei avea viata indelungata. Insa acest “putin” poate insemna pana la 60 de ani, iar “lunga”, chiar si 100 de ani. Pana la urma, nimeni nu este nemuritor, iar uneori poti trai in mai putini ani cati altii nu o fac niciodata. Nu conteaza cat traiesti, ci cum iti traiesti viata.

O linie clara si definita: Definesc persoanele care stiu exact ce vor de la viata, care respecta ceea ce isi propun si isi duc la indeplinire toate obiectivele, pentru ca se concentreaza asupra lor. Este o linie care prevede succes si un drum sigur, fara influente, rataciri si indoieli. O viata fericita, linistita, o viata in care mintea si sufletul sunt pe aceasi lungime de unda.

Linia se dubleaza sau are multe ramificatii: O viata in care vei avea multe alegeri de facut, in care se produc schimbari de la o zi la alta, dar care este sub protectia norocului, astfel ca, indiferent de alegere, rezultatul va fi in favoarea ta. Ramificatiile sunt incercarile la care vei fi supusa, iar daca linia vietii continua fara intreruperi, inseamna ca le depasesti cu succes pe toate. Cand linia se dubleaza este momentul de cumpana, fie ca esti la un pas de moarte, fie ca e o rascruce de care va depinde destinul tau.

O linie intrerupta:Oamenii rai incearca fie sa profite de pe urma ta, ori sa intervina in viata ta fara intentii bune. Vor sa profite si iti iau din energie. Prezenta lor seaca viata din tine si iti distrug linistea si viitorul. Trebuie sa ai mare grija pe cine alegi, iar daca ai deja persoane de acest gen prin apropiere, descotoroseste-te repede de ele, altfel propria fericire este pusa in pericol.

Linia vietii este intersectata: Cand linia vietii este intersectata de alta linie inseamna ca in viata ta intra o persoana predestinata, al carei rol este esential pentru tine. Fie te ajuta cu ceva, fie te invata sau te salveaza. Ori traiesti o situatie sau un eveniment ce te va schimba la 360 de grade, devii altcineva.

Sursa : egirl.ro

Alina Dumitru, A.M.PRESS

duminică, 27 octombrie 2013

DIN INTELEPCIUNEA MAICII TEREZA


Maica Tereza este un exemplu de compasiune, credință, tenacitate și umilință pentru orice femeie. Aceste virtuți sunt universal valabile indiferent de naționalitate, religie, integrare socială sau profesională. Indiferent care este statutul nostru ca femei (familial, profesional, social) merită să trezim aceste valori în sufletele noastre. Maica Tereza ne-a lasat o valoroasa mostenire – lectiile de viata.

"Oamenii care se iubesc unii pe alţii profund şi adevărat sunt cei mai fericiţi oameni din lume. Ei pot avea foarte puţine lucruri, pot să nu aibă nimic, dar sunt oameni fericiţi."

Ziua cea mai frumoasă? Astăzi.
Obstacolul cel mai mare? Frica.
Lucrul cel mai uşor? Greşala.
Greşala cea mai mare? Renunţarea.
Rădăcina cea mai rea? Egoismul.
Distracţia cea mai bună? Munca.
Înfrângerea cea mai urâtă? Descurajarea.
Profesioniştii cei mai buni? Copiii.
Nevoia dintâi? Comunicarea.
Fericirea cea mai mare? Să fii util.
Misterul cel mai profund? Moartea.
Defectul cel mai mare? Întristarea.
Sentimentul cel mai urât? Ura.
Cadoul cel mai frumos? Iertarea.
Traseul cel mai bun? Calea dreaptă.
Senzaţia cea mai plăcută? Pacea interioară.
Gestul cel mai frumos? Zâmbetul.
Medicamentul cel mai bun? Optimismul.
Satisfacţia cea mai mare? Datoria împlinită.
Puterea cea mai mare? Credinţa.
Lucrul cel mai frumos din lume? Iubirea.

"Nu uita niciodată că pielea se încreţeşte, părul încărunţeşte, iar zilele se transformă în ani... dar ce e mai important se conservă; forţa şi determinarea ta nu au vârstă. Spiritul tău este cel care îndepărtează pânzele de păianjen. Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare. Dincolo de orice reuşită e o altă încercare. Cât timp trăieşti, simte-te viu. Dacă ţi-e dor de ce făceai înainte, fă-o din nou. Nu te pierde printre fotografii îngălbenite de timp... mergi mai departe atunci când toţi se aşteaptă să renunţi. Nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine. Fă astfel ca în loc de milă să impui respect. Când nu mai poti să alergi, ia-o la trap. Când nu poţi nici asta, ia-o la pas. Când nu poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată."

PLOAIA DE LACRIMI de Ioana Voicilă Dobre


Şi plouă, plouă
Şi plouă lin pe faţa ta
Şi nu ştiu dacă
Această ploaie vom uita.
Privesc la tine
Şi ochii ţi i-aş săruta
Dar ploaia asta
A inundat dragostea mea.


PLOAIE de Mihu Dragomir
Ploaia, buruiană deasă,
vrea pământ de cer să ţeasă,
şi pe vechi şi-atâtea căi
ploaia şterge paşii tăi ...
Pe unde-am iubit odată
creşte buruiana beată,
părul tău se stinge-n ploi,
nu mai ştim nici noi de noi,
şi ca ploaie, şi ca vânt,
ne tot pierdem în pământ ... 

duminică, 20 octombrie 2013

BANCURI



Anunţ la Matrimoniale: schimb dragoste mare pe două mai mici în zone diferite.

Numele meu este Maricica. Fac 18 ani peste câteva zile. Practic sport. Învăţ bine. Nu beau şi nu fumez. Ştiu să cos şi să tricotez. 200 de euro ora.

Domnule polițist, ascultați-mă și pe mine, vă rog. De ce atunci când Tom îl lovește pe Jerry cu o tigaie, este umor, dar dacă eu îl lovesc pe soţul meu cu o tigaie Dry Cooker în cap, e tentativă de omor?

Soţia mea este expertă în arta gatitului… Toată ziulica stă în faţa oglinzii şi se găteşte!

Bărbaţii ar spune mai puţine minciuni dacă femeile ar pune mai puţine întrebări.

Bun ginere ai băi Costică!
- Bă, chiar este; dar are un cusur…
- Ce cusur?
- Nu ştie să joace cărţi!
- Şi ce, ăsta e un defect?! Dimpotrivă!
- Păi tocmai aste e problema, nu ştie dar joacă!

Trei prieteni:
- Când m-am născut eu, tata a tăiat un berbec.
- Eu când m-am născut, tata a tăiat un bou.
- Când m-am născut eu, tata a tăiat un vecin!

Dacă te însori o dată – e încercare, dacă te însori a doua oară – e greşeală, dacă te însori a treia oară – îţi meriţi soarta!

Un bătrânel se prezintă la comisia de înrolare.
- Vreau să mă înrolez ca voluntar.
- Câţi ani aveţi?
- Şaptezeci.
- Cam bătrîn pentru un soldat…
- N-aveţi decît să mă înrolaţi ca general!

Test de abilităţi:
- Bun,… acum urmează ultima întrebare: presupunem că vă-nsuraţi cu una dintre gemene identice. Ce metodă aţi folosi pentru a vă deosebi soţia de sora ei?
- Niciuna.

Sergentul:
- Soldat,îmi poți împrumuta 100 de lei până mâine?
- Sigur, prietene!
- …Te adresezi unui superior, deci am să repet: Soldat, îmi poţi împrumuta 100 de lei până mâine?
- N-am, să trăiţi!

Barmanul:
- Soţia dumneavoastră e superbă… acum, ce doriţi de băut?
- Dă-mi exact ce-ai băut şi tu!

Doamnă, nu bănuiaţi nimic atunci când inculpatul v-a condus în acel parc întunecat?
- Eheee! Bănuiam eu ceva dar nu-mi trecea prin cap că o să-mi ia geanta şi o să fugă.

Un puşti pe stradă:- Mamaie, matale eşti c.u.r.v.ă?
-Nesimţitule…, pe cine faci tu "mamaie"?

DEZLEGARE LA SEX DIN PUNCT DE VEDERE RELIGIOS

Duminica – Nu se face sex. În majoritatea culturilor şi religiilor duminica este considerată prima zi a săptămânii, naşterea Domnului, ziua în care a înviat Iisus, Sabat. Ziuă considerată de odihnă, relaxare şi rugăciune.
Luni – Nu se face sex. Prima zi a săptămânii moderne este de fapt a doua zi, denumită şi deutera, a doua zi de când a înviat Isus. Considerată tot sărbătoare. Pop...ar nu e bine să dai din casă, să împrumuţi bani, să lucrezi în afara casei…pentru astea ai timp destul în celelalte zile.
Marţi – Nu se face sex. Zi aducătoare de ghinion şi nenorociri în cele trei ceasuri… însă cum nimeni nu ştie în care parte a zilei sunt cele trei ceasuri (ore) se stă cu smerenie toată ziua.
Miercuri – Nu se face sex. Ziuă de căinţă şi rugăciune de la mijlocul săptămânii. Aproape toate religiile o recomandă ca zi de abstinenţă în plăcerile lumeşti, culinare etc…
Joi – Se face sex. – Observaţie, doar în cazul în care nu este o altă sărbătoare în această zi.
Vineri – Nu se face sex. E sfânta Vineri, sărbătoare şi cinstire a sfinţilor. Post negru clar.
Sâmbăta – Nu se face sex. Ultima zi din săptămână este considerată ziua morţilor, zi în care se cinstesc cei plecaţi la cele sfinte. Pe deasupra, această zi este sora geamănă a zilei de marţi – aducătoare de ghinion.
Şi s-a terminat săptămâna.
Corelând ziua de Joi – singura zi în care se poate face sex cu calendarul pe 2012, o să observăm că în acest an un român credincios nu o să facă sex de mai mult de 21 ori tot anul!!! …pentru că:
- 3 joi sunt cu cruce roşie în calendar
- 11 joi sunt cu cruce neagră în calendar
- 17 joi sunt în diferite posturi
- iar 21 zile sunt libere la sex.

P.S.: Sexul se face doar pentru procreere, nu pentru plăcere şi desfrâu, DA ?

http://ro.netlog.com/Optimista_54/blog/blogid=1613539

miercuri, 16 octombrie 2013

SCOATE-TI ECONOMIILE DE LA "CIORAP" CA SE SCHIMBA BANII !!!


  • cu asemenea bancnote nu o sa mai beneficiezi de masajul meu...

duminică, 13 octombrie 2013

Nori de ploaie se adună



Nori de ploaie se adună
Dinspre Cluj spre Odorhei.
Unii vor să ne impună
Să jucăm cum cântă ei.
Minţile au luat-o razna;
Umblă zvonul deşănţat
Că-n Harghita şi Covasna
Vor să facă "stat" în Stat !
S-a udat de lacrimi pragul;
În Cristuru e prăpăd!
Imnul românesc şi steagul
Nu se-aud şi nu se văd !
Crişul, Mureşul , Târnava
Poartă jalea în aval.
Nesfârşită e gâlceava;
Nu e linişte-n Ardeal.
Munţii stau să răbufnească;
Fierbe galbenul podiş!
Vatra sfântă strămoşească
E tăiată-n curmeziş.
Se anunţă o furtună
Cu efect devastator:
Impostorii vor să pună
Pe cultură sigla lor.
Atmosfera prevesteşte
Un pericol iminent!
Tot ce sună româneşte
Capătă un alt accent.
Graiul nostru plâns pe vetre,
Legănat de cărărui,
E lovit mereu cu pietre
Ca un pom al nimănui...
Nu lăsaţi ca vorbitorii
Altor limbi pe-acest pământ,
Să ne umble prin istorii
Şi să muşte din cuvânt!
Neamul Românesc nu piere;
Dacii încă mai trăiesc!
Scoateţi steagul la vedere
Şi-n Ţinutul Secuiesc!
De pe stâncile străbune
Decebal ne dă curaj!
Faceţi imnul să răsune
Peste Mureş, pân-la Blaj!
Nu permitem celor care
Se pretind aici stăpâni,
Să ne calce în picioare
Demnitatea de români!

* Distribuie - sa circule in toata Romania !!!!

SURSAhttp://ro.netlog.com/OVIDIU42/blog/blogid=1614750

Umbre la Iasi


de Adrian Paunescu

Aud pe-aici, pe lîngă mine paşi
Vin voci străvechi să cînte şi să mustre,
Un paradis e îngropat la Iaşi
Sub străjuirea umbrelor ilustre.

Vin voievozi cu degete subţiri
Un stins condei îşi plînge arabescul,
Ceva ce va-ntîmpla la Convorbiri,
Apare un poem de Eminescu.

Alecsandri va regăsi discret
Durerea şi misterul din talangă
Şi lîngă umbra marelui poet
Va creşte metafizica lui Creangă.

Ceva inexplicabil e aici,
În pietre, chiar, e-un magnetism frenetic,
Dicţionaru-i pus a se îndulci
Cu miere sacu-şi coase orice petic.

Sînt clipe, uneori, sînt zile chiar,
Cînd vin fantomele de cai în tropot,
Atunci Moldova toată-i un altar
Proteguit de fiecare clopot.

Întregul Iaşi e desenat frumos
Şi orice pas al frunzelor rămîne
De parcă, el e dintr-un nobil os
Biblioteca Patriei Române.

Arhitectura lui e de amurg,
E o chindie fiecare casă
De-atîtea umbre ce din vremuri curg
Întregul Iaşi e-o noapte luminoasă.

Aici un tei ajunge împărat,
Şi o bojdeucă intră în legendă,
Aici, pereţii au încorporat
O stare genială permanentă.

Aici, mai dulce curge vinu-n teasc
Şi om mai bun ca moldoveanul nu e
Aici, chiar şi copii cînd se nasc
În faşă au proiectul de statuie.

Eterni sînt toţi în fiecare zi
De struguri veşnici fumegă povarna.
Ca o-nflorire de mitropolii
Îşi regăseşte ziua sfîntă iarna.

E ziua de unire dintre fraţi,
Cînd Iaşul a ales cu bărbăţie
Decît fruntaş între înstrăinaţi,
Mai bine-al doilea-ntr-o Românie.

De ce-au ales nu Iaşi, ci Bucureşti,
În fond, întregul Iaşi era un templu?
Voi, clăditori ai soartei româneşti,
Purtarea Iaşului e un exemplu.

Şi umbrele ilustre care vin
Să scuture de orice rele piatra,
Încuviinţează pasul spre destin
Şi laudă acestei patrii vatra.

Şi mai ştiau acei ce-au acceptat
Că Iaşu-i Iaşi, că nu-l sfarîmă timpul,
Că zeii unui neam neînfricat,
Aici la Iaşi şi-au hotărît Olimpul.

vineri, 11 octombrie 2013

Ce spun despre tine culorile pe care le porti | culoarea


sursa
http://viataverdeviu.ro/ce-spun-despre-tine-culorile-pe-care-le-porti/


Modul in care ne imbracam este strans legat de felul in care ne simtim, afirma Jennifer Baumgartner, doctor in psihologie, si autoare a cartii “Esti ceea ce porti/You Are What You Wear” (Da Capo Lifelong Books, 2012). “Intocmai precum orice alt tip de comportament – relational, de somn, de mancare – ceea ce purtam poate fi un indicator despre ceea ce se petrece inlauntru” spune ea. “Exista o permanenta conversatie intre interiori si exterior”.

Imbunatatirea calitativa a ceea ce porti te poate ajuta sa iti imbunatatesti nu doar increderea si respectul de sine, ci si calitatea experientelor zilnice. Vrei sa pari puternic si sofisticat? Pune-ti un costum sau o rochie neagra. Cauti pacea si linistea? O bluza sau o cravata bleumarin ar putea ajuta.

Studiile au aratat ca rosul-pompier are un efect deosebit de intens: barbatii percep femeile ce poarta aceasta culoare ca extrem de atragatoare, si echipele sportive care poarta rosu tind sa fie mai increzatoare si sa-si

In cele din urma, ar trebui sa iti umpli dulapul cu acele culori care iti plac, spune psihologul Jennifer Baumgartner: “culorile pe care le porti vor avea un impact asupra celui ce te observa, dar vor avea un impact si asupra ta. Alege culorile catre care esti atras”.

Verifica aceste semnificatii culturale ale culorilor pentru a-ti gasi nuanta perfecta:

Rosu: cea mai pasionala culoare, rosul semnifica tarie, entuziasm, dragoste, se, viteza, leadership, putere si pericol.

Oranj (portocaliu): amplifica-ti energia cu oranjul, care zbarnaie de entuziasm si te face jucaus, dar si echilibrat.

Galben: galbenul insorit este culoarea fericirii, optimismului, idealismului, sperantei si caldurii. Foloseste-l in doze mici totusi – prea mult iti poate ridica nivelul de anxietate.

Verde: un simbol al naturii, si Culoarea Pantone a Anului 2013, verdele personifica vigoarea, fertilitatea, generozitatea, tineretea, norocul si avutia.

Albastru: gaseste-ti linistea cu albastrul – semnifica pacea, unitatea, armonia, increderea, loialitatea, calitatea de a fi de incredere, si calmul. Cercetarile arata ca este o buna alegere pentru cei ce merg la un interviu de angajare.

Violet/purpuriu: culoarea regilor, violetul proiecteaza noblete, regalitate, senzualitate, spiritualitate, creativitate si iluminare.

Negru:
o culoare care face pe oricine sa se simta stilat, negrul intruchipeaza modernitate, sofisticare si putere.

Gri: marcheaza-ti eleganta cu nemuritorul gri, o nuanta ce are conotatii de respect, calitatea de a fi demn de incredere, subtilitate si intelepciune.

Alb
: clasicul alb este culoarea simplitatii, puritatii, inocentei, respectului, umilintei si sigurantei.

Maron:
culoarea pamantului, culoare pe care te poti bizui, maronul simbolizeaza profunzimea, bogatia, stabilitatea si traditia.
Astazi cand te-ai imbracat si ai plecat de acasa, mai mult ca sigur nu te-ai gandit la ce semnifica culoarea hainelor tale. Acum iti poti da seama ce iti sugereaza inconstientul! Uita-te la culoarea in care esti imbracat/a si compara cu informatiile de mai sus!

sâmbătă, 5 octombrie 2013

POPOR NEFERICIT

Corneliu Vadim Tudor



Popor nefericit, îţi plîng de milă
nu te mai pot schimba, eşti prea bătrîn
ieri aveai jug - iar azi ţi-au pus ştampilă
să nu cutezi cumva să-ţi spui român.

N-ai voie să respiri, ori să bei apă
n-ai voie pruncii-n pace să ţi-i creşti
n-ai voie morţii să ţi-i duci la groapă
n-ai voie-n Templul Limbii Româneşti.

De două mii de ani eşti tot pe cruce
mereu s-a tot găsit un venetic
să dea porunci, să mintă, să apuce
să te azvîrle-n foc ca pe-un nimic.

Dar cine-i el să te boscorodească
şi cu ce drept ţi s-a făcut stăpîn?
Altarul de simţire românească
e ros de-un şarpe încălzit la sîn.

Într-o secundă, munca ta de-o viaţă
ţi-o scoate peste graniţă-n dolari
frumoasa fiică el ţi-o vinde-n piaţă
ca pe o vită-n lanţuri, la ursari.

De-i hoţ de bănci, sau traficant de arme
de-i komisar străin sau controlor
el la Înalta Poartă, ce nu doarme
te va pîrî ca pe-un răufăcător.

Eşti blestemat să-ţi pună capu-n poală
cîte-un călău cu paloş, preventiv
ieri la Stambul şi Moscova fatală
azi la Bruxelles, New York şi Tel Aviv

Nu zici ca ei? Îţi arde de şarade?
Respingi hortysta gloată din Ardeal?
Nu dai soldaţi să cadă-n ambuscade
Pentru Guvernul Transnaţional?

E vai şi-amar, fii gata de urgie
eşti xenofob, şovin, nefrecventat
aceiaşi tăietori în carne vie
te pun la zid de parc-ai fi ciumat.

Aceste lifte aventuriere
prăpăd şi jale lasă-n urma lor
dar fiindcă ştiu că n-ar avea putere
şi-au tras şi cîte-o coadă de topor.

Tandem sinistru, sluga şi străinul
doi cîte doi, perechi carnavaleşti
căpuşa şi hiena îşi fac plinul
din trupul Mioriţei strămoşeşti.

E totul invers, cerul se răsfrînge
în mlaştina din ochii lor barbari
iar ţara geme şi Poporul plînge
de şarlatani şi biruri tot mai mari.

Probezi cu acte-n regulă - hoţia
acuzi trădarea - cu dovezi de fier
dar la un semn, se prinde-n joc Mafia
şi hoţii sînt salvaţi ca prin mister!

Imunizaţi, ei trec la represalii
începe hăituirea celor drepţi
în văzul lumii, şleahta de canalii
vînează oameni şi îşi face-adepţi.

Şi-n fauna borfaşilor siniştri
trag sfori primari, cu Tricolor pătat
judecători, parlamentari, miniştri
şi-un mercenar ce-şi zice şef de stat.

Nimic nu e normal, se fură totul
se muşamalizează crime mari
încă miroase-a sînge cald complotul
iar ucigaşii sînt miliardari.

Nu se mai vede ţara de partide
bătrînii umblă-n zdrenţe, prin gunoi
iar în spitale plîng femei gravide
cu pruncii masacraţi de viruşi noi.

În nici un an n-a fost mai mare foame
în nici un an n-a fost mai crunt dezmăţ
recepţii, zaiafeturi şi chiolhane
iar pielea vacii noastre e pe băţ.

La Porţile Cetăţii bate ciuma
(dar Negru Vodă pupă la horthyşti).
Se strînge laţul, se îngroaşă gluma
(dar el vînează... naţionalişti!)

A fost sub ape jumătate ţară
(el nu s-a dus, era noroi pe jos)
trişti, muncitorii rebegeau pe-afară
(dar el a şters-o elegant, prin dos).

Acum ne-am lămurit, e clară treaba:
avem un preşedinte de export
să crape-n două ţara, tot degeaba
el nu vrea mămăligă, ci doar tort.

Să nu cumva să-i duceţi veşti mai proaste
el se consumă, fiindcă e fragil
nu-i spuneţi de şomeri şi de năpaste
Tîrgoviştea ţi-l face brusc ostil.

Pretinde că-i sărac şi fără pată
(dar toţi în jur sînt putred de bogaţi!)
el n-ar strivi o gîză, niciodată
(a dat numai un ordin, la gealaţi!)

A pripăşit, perfid, o ţigănie
care prin alte ţări ar sta la beci
numai şi numai bine lui să-i fie
şi să domnească pe cadavre reci.

El aparent e bun, mereu zîmbeşte
dar e mortală muşcătura sa
nu-i cereţi brusc să simtă creştineşte
unui ateu kominternist sadea.

Aceasta-i România la răscruce:
săracă, dezbinată, fără spor...
La loc comanda! Drumul ăsta duce
spre un război civil pustiitor!

În trîmbiţa minciunii prind să sune
cei care-ngraşă porcul în Ajun
promit salarii mari, şi pensii bune
cantine la săraci, rachiu, tutun.

Nu-i credeţi, fraţi români, fiindcă Satana,
prin gura lor, vă-ntoarce iar din drum
şi hoţi, şi proşti, ei cangrenează rana
ce-aveau de spus, au spus-o pîn-acum.

Ne-am săturat de tagma lor rapace
P.D.S.R, şi CHEIA - tot un drac
acum e timpul să ne lase-n pace
e public naufragiul lor buimac.

Analfabeţi, homunculi contra firii
spioni de trei parale, piază-rea
vor să îşi facă-n piaţă harakiri?
Nu au decît, dar noi nu-i vom urma!

De ani şi ani, domneşte doar o Lege
e Legea Junglei, monstru nesătul -
Popor Român, tu hotărăşti, alege!
Deşteaptă-te! Ajunge! E destul!

CORNELIU VADIM TUDOR,
februarie 1996


joi, 3 octombrie 2013

SUPER COMEDIE, JENI NICOLAU - Baba 2013



BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

luni, 30 septembrie 2013

Ti-am dat sarutul uitarii


Ti-am dat sarutul uitarii,
Pe buze ti l-am asternut,
Si-am disparut in largul zarii,
Cu noaptea care a-nceput.

Si ti-am lasat doar amintirea,
Unui sarut intarziat,
Ce sta pe buze, sta aievea,
In ciuda timpului ce a zburat.

Si-acum privesc in largul zarii,
O umbra care sta si-asteapta,
Caci nu ma poate da uitarii,
Si spera, spera ca vreodata.....

joi, 26 septembrie 2013

Spune-mi

Am venit sa-ti fur un zambet si sa-ti daruiesc cel mai frumos si sincer gand, pentru ca tu sa ai o zi linistita !


Spune-mi daca intr-o doara
Mintea ti se zguduie,
Sa arunci ce-i sfant afara,
Sa te-asemeni cu o mumie?

Dai cuvinte de ocara
Si le-mprastii far' o noima,
Ca esti mare, multa scoala,
Dar nu esti decat o ciorna.

Insiri diplome si titluri,
Ti se-aprind in maini bizare.
Ai cuvinte si le vanturi,
Parca lumea fara tine moare.

Om lipsit de frumusete,
Nu ucide ce-i frumos.
Lasa visul sa te-mbete,
Sa traiesti cu vre-un folos.

N-am a-ti spune cat ma doare,
Cand te vad inscriptionat,
Cu-ale tale titluri care,
Vor zace intr-un dulap.

By Stefania Rotariu



duminică, 15 septembrie 2013

CITATE DESPRE ''NOROC''




“Cheama norocul în ajutor, dar da si din maini.” Plutarh
“Norocul invadeaza izbanzile mari.” Plutarh
“Norocul este ceea ce se intampla cand pregatirea întalneste oportunitatea.” Seneca
“Norocul nu l-a facut niciodata pe om intelept.” Seneca
“Nimic nu se intampla intamplator, prietenul meu … Nu exista un astfel de lucru ca norocul.” Richard Bach
“Eu sunt foarte încrezator in noroc, si am observat ca cu cat muncesc mai mult cu atat am mai mult parte de acesta.” Thomas Jefferson
“Norocul este sa crezi ca esti norocos.” Tennessee Williams
“Norocul e un amant neserios. Vine rar şi pleacă repede.” Valeriu Butulescu
“Norocul este ceea ce se întâmplă când pregătirea întâlneşte prilejul.” Seneca
“Norocul e o fată uşuratică.” Heinrich Heine
“Norocul este excepţia, nu regula jocului.” Vasile Ghica
“Norocul este potcoava de aur a înţelepţilor.” Valeria Mahok
“Norocul este o altă denumire pentru tenacitatea voinţei.” Ralph Waldo Emerson
“Oamenii superficiali cred în noroc. Oamenii puternici cred în cauză şi efect.” Ralph Waldo Emerson
“Norocul e pârghia lenei.” Nicolae Iorga
“Cred cu convingere în noroc şi constat că, cu cât muncesc mai susţinut, cu atât mai mult noroc am.” Stephen Leacock
“România are prea mult noroc pentru a mai avea nevoie de politicieni.” Petre Carp
“În viaţă nu există noroc – numim aşa întâmplările care credem că ne sunt pe plac. Câştigăm la loto şi ne cumpărăm o casă nouă, dar acea casă se mistuie într-un incendiu şi noi odată cu ea – a fost noroc sau ghinion?!” Eugen Ovidiu Chirovici
“Noroc? Nu vreau să ştiu nimic de noroc. Nu mi-am pus niciodată speranţele în noroc şi mă tem de cei care o fac. Pentru mine norocul înseamnă altceva: multă muncă şi realizarea a ceea ce este o ocazie şi a ceea ce nu este.” Lucille Ball
“Sălăşluiesc în noi cirezi de dihănii. Noroc că le dăm drumul pe rând.” Vasile Ghica
“Politica încinge iar planeta. Noroc că vine o nouă eră glaciară.” Valeriu Butulescu
“Nu e neapărat un merit să iubeşti, ci un noroc.” Octavian Paler
“Prost să fii, noroc să ai.” proverb romanesc
“Omul fără noroc să nu-şi mai caute la ţigancă în ghioc.” proverb romanesc
“Omul fără noroc e ca tămâia fără foc.” proverb romanesc
“Soarta e totdeauna vitrega cu cei lipsiti de noroc.” Herman Melville
“Dragostea e ca rândunelele, poartă noroc casei unde se aciuează.” Emile Zola
“Dumnezeu face zile cu soare si zile cu nouri; intamplarea face zile cu noroc si zile fara noroc, iar omul zile vrednice si zile nevrednice.” Nicolae Iorga
“Oamenii proşti numesc noroc fericirea nemeritată, şi uită, bucurându-se, că ea e o pasăre trecătoare.” Nicolae Iorga
“Să nu ai încredere în noroc până nu intri în mormânt.” proverb arab
“Uitarea e mai mult un noroc decât o artă.” Baltasar Gracian y Morales
“Fiecare are atâta noroc şi atâta nenoroc, câtă înţelepciune sau nechibzuinţă.” Baltasar Gracian y Morales
“Mare noroc că eşti scriitor: cărţile rămân. Glasul nostru, al celorlalţi, se pierde repede.” Simone de Beauvoir
“Talent fără noroc e de prisos; tămâia fără foc n-are miros.” Goethe
“Noroc – ăsta-i numele pe care ce-i slabi îl dau curajului.” Georges Duhamel
“Mare noroc pe cei ce sfârşesc în somn. Ei nu vor afla niciodată că au murit.” Valeriu Butulescu
“Geniul n-are moarte, dar nici noroc.” Mihai Eminescu
“România a avut noroc că Eminescu s-a născut în ea, dar Eminescu n-a avut noroc că s-a născut în România.” Mihai Codreanu
“Există vreun alt joc de noroc mai hazardat decât jocul vieţii şi al morţii? Ne preocupă fiecare partidă, căci am angajat tot ce aveam.” Arthur Schopenhauer
“Nici celui bolnav nu-i foloseşte un pat de aur, nici celui fără minte un noroc deosebit.” Arthur Schopenhauer
“Dacă Dumnezeu este ţinta ta, atunci ai noroc; pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu nimereşti.” Neale Donald Walsch
“La orice trebuie să ai noroc în viaţă, dar mai ales la oameni.” Ileana Vulpescu
“Cei care nu au noroc în dragoste câştigă puţin, dar economisesc ce au.” Victor Martin
“Avuţia jucătorului de noroc este înjurătura.” proverb turcesc
“Cine riscă prea mult, rareori are noroc.” Axel Oxenstierna
“Meritul si norocul nu se pot impaca.” Axel Oxenstierna
“Nu construieşti o geamie cu banii de la jocul de noroc.” proverb turcesc
“Când un bărbat are o întâlnire, se întreabă dacă va avea noroc. Femeia deja ştie.” Frederike Ryder
“Singura certitudine despre noroc este aceea că va veni o vreme când se va schimba.” Bret Harte
“Are şi pământul amintirile şi coşmarurile lui! Noroc că este un martor tăcut, că altfel mărturia lui privind cruzimea oamenilor ar îngrozi!” Elena Stan
“Ce noroc să dai de fiinţe care n-au în cap altceva decât dansuri şi nebunii şi găteli! Ele au fost încântarea tuturor sufletelor masculine profunde, foarte tensionate, a căror viaţă este încărcată de mari responsabilităţi.” Friedrich Nietzsche
“Succesul e o chestiune de noroc. Întreabă pe oricine a eşuat.” Earl Wilson
“Între mine şi noroc a existat întotdeauna o antipatie reciprocă.” Vasile Ghica
“I-a căzut în faţă un bulgăre de noroc. Şi a crezut că-i minge.” Vasile Ghica
“Fiecare destin are în dotare şi firimituri de noroc. Dar nu ştim pe ce raft sunt aşezate.” Vasile Ghica
“Este aşa de plăcut să-ţi poţi spune că ai purtat noroc cuiva!” Edith Piaf
“Cei care se plâng de noroc, adesea nu au să se plângă decât de ei înşisi.” Voltaire
“A pune o povară pe un bolnav şi a da noroc unor needucaţi este acelaşi lucru.” Socrate
“Tinere fără noroc! Nu te plânge, moşmoanele se coc în gunoi; vitregiile sorţii ajută necoapta tinereţe să ajungă înţeleaptă.” Pitagora
“Desi natural nu sunt cinstit, cateodata sunt din noroc.” William Shakespeare
“Lucrurile nu se întâmplă aşa din noroc cum ne-ar plăcea nouă să credem. Ci se construiesc pas cu pas, fie că e vorba de prietenie sau de oportunităţi.” Barbara Bush
“În viaţă e nevoie de puţină politică şi de puţin noroc, dar numai un nebun se poate încrede în ele.” P. J. O’ Rourke
“Un leneş sau un incapabil se răzbună cu scuza morală că nu a avut noroc.” Tudor Arghezi
“Averea nu aduce noroc nici chiar celui care o doreşte în vederea faptelor bune. E mult mai bine să nu fie atins cineva de noroi, decât să se spele de el.” din Pancatantra
“Perseverenţa este mama norocului.” Anonim
“Prefer să fiu mai degrabă norocos decât bun.” Anonim
“O, Doamne, de câte bucurii şi de câte tristeţi are parte omul între leagăn şi mormânt! Noroc că nu i le dai pe toate odată, că ar muri fie de bucurie, fie de durere!” George Budoi
“Există şi o parte de noroc la rădăcina geniului.” Albert Camus
“Norocul? De când alergi după el, ţi-l făceai singur.” Alexandru Vlahuta
“Bărbaţii au mai mult noroc în căsătorie decât femeile. Pe de o parte, se însoară mai târziu, pe de alta, mor mai devreme.” H. L. Mencken
“Noroc? Sigur. Dar numai după o lungă experienţă şi numai cu abilitatea de a gândi sub presiune.” Babe Didrikson
“Când societatea este în declin, este de aşteptat ca oamenii să recurgă la credinţa în zei; când un om este neştiutor, el se roagă nerăbdător pentru noroc.” Chong Wang
“Pentru ca-n viaţă să ai “noroc” de-o “nestemată”, trebuie să sfărâmi sau să urci un munte pentru a găsi acel mărunt şi minunat grăunte.” Viorel Muha
“Norocul este arma prostului in razboiul cu propria neputinta.” Marius Torok
“Norocul este prea putin si lumea prea multa.” Ion Luca Caragiale
“Norocul si nenorocul sunt cei 2 frati siamezi lipiti unul de altul: unde e norocul trebuie sa asteptam si nenorocul.” Mircea Florian
“Un om norocos este un om care e covarsit de feirciri si caruia toate lucrarile ii merg din plin, omul fatal este omul intunecat, omul osandit fara vina si fara judecata, nenorocit.” Mircea Florian
“Norocul rareori insoteste pe cineva la usa.” Torquato Tasso
“Norocul deceptioneaza mult. El vinde cu multa abilitate acele lucruri pe care pare ca ti le-a daruit.” Vincent Voiture
“Rara e virtutea care sa nu fie condusa de noroc si care sa ramana ferma cand acela fuge.” Bogdan Petriceicu Hasdeu
“Norocul, adica intamplarea, se supune puterii divine.” Bogdan Petriceicu Hasdeu
“Am fost foarte norocos, am facut parte din perioada postbelica cand totul trebuia refacut.” Pierre Cardin
“Trebuie sa credem in noroc, altfel cum ne-am putea explica succesul celor care ne sunt antipatici?” Jean Cocteau
“Norocul nu li se pare atat de orb decat celor carora nu le impartaseste favoarea sa.” Francois de la Rochefoucauld
“Sarguinta este mama norocului.” Benjamin Franklin
“Norocul ne aduce o masa imbelsugata, sobrietatea una suficienta.” Democrit
“Norocul ne da spre folosinta multe lucruri, dar nu ne daruieste nimic.” Publius Syrus
“Norocul e ca o sticla: cu cat straluceste mai mult, cu atat se sparge mai repede.” Publius Syrus
“Pe cine favorizeaza norocul prea mult, pe acela il si prosteste.” Publius Syrus
“O cautare incepe intotdeauna cu norocul incepatorului si se termina intotdeauna cu proba cuceritorului.” Paulo Coelho
“Fiecare se agata cum poate de steaua lui nenorocoasa.” Emil Cioran
“Am avut norocul sa aflu ca dragostea este unicul adevar important si absolut, intr-o viata care nu ne da decat daruri relative, si n-am fost ipocrit, am iubit si eu.” Octavian Paler
“Mare noroc ca exist si ca pot sa-mi pun intrebari in legatura cu aceasta constatare.” Mariana Fulger
“A avut norocul sa fie inteles gresit.” Vasile Ghica
“Norocul sa-i ajute pe cei inteligenti, ca prostii se descurca si singuri.” Vasile Ghica
“Norocul nostru este ca printre formele de energie ale progresului se mentine rasul.” Vasile Ghica
“Norocul nostru e ca dragostea nu se preda in scoala, am avea o obligatie in plus.” Vasile Ghica
“Cautam norocul precum betivii casa.” Vasile Ghica
“Suntem norocosi, am apucat sa fim contemporani cu trandafirul si privighetoarea.” Vasile Ghica
“Un om intelept transforma sansa in noroc.” Thomas Fuller
“Salasluiesc in noi cirezi de dihanii, noroc ca le dam drumul pe rand.” Vasile Ghica
“Salutam la el norocul, nu calitatile.” Vasile Ghica
“Norocul, ca si roadele toamnei, trebuie cules la timpul lui.” Epictet
“Norocul ajuta pe cei indrazneti.” Publius Vergilius Maro
“Norocul se arata numai acelora acre au intelepciunea sa-l caute acolo unde trebuie.” Valeriu Butulescu
“Daca ar trebui sa ne gandim la tot norocul pe care l-am avut fara sa-l meritam, n-am indrazni sa ne plangem de nenoroc.” Jules Renard
“Putem spune ca o persoana este norocoasa atunci cand si-a incheiat viata intr-o prosperitate dobandita in mod cinstit.” Aeschylus
“Cand norocul ne ocoleste, inseamna ca nu-l meritam.” Alexandru Gh. Radu
“In toate cele omenesti, cred ca norocul are o mare insemnatate, fiindca-l vedem stapanaind si amuzandu-se: ridicand in slavi pe unii fara vreun merit oarecare sau impingand in prapastie pe cei mai vrednici de a fi apreciati.” Baldassare Castiglione
“Norcocul ne scoate la iveala virtutile si viciile, asa cum lumin aface sa apara obiectele din intuneric.” Francois de la Rochefoucauld
“Norocul nu da nimic, el da doar cu imprumut pentru un timp; maine el cere inapoi de la favoritii lui ceea ce pare sa le dea pentru todeauna.” Jean de la Bruyere
“Un dram de noroc face mai mult decat un car de minte.” Miguel de Cervantes
“Cel ce nu stie sa se bucure de noroc atunci cand il afla, nu are dreptul sa se planga atunci cand acesta il paraseste.” Miguel de Cervantes
“Norocul il afla doar cel ce nu ramane locului.” Miguel de Cervantes
“Norocul de a avea har nu ajunge deloc, mai trebuie sa ai harul de a avea noroc.” Hector Berlioz
“Un om pe care norocul l-a inaltat sus de tot nu cade niciodata usor.” Axel Oxenstierna
“Norocul nestatornic rataceste cu pasi nesiguri si nicaieri nu ramane hotarat si tenace, cand vine vesel, cand ia o infatisare aspra, si-i statornic numai la nestatornicia sa.” Bogdan Petriceicu Hasdeu
“Bunurile Fortunei, adica ale vietii de aici, sunt trecatoare si nesigure.” Bogdan Petriceicu Hasdeu
“Cei fara minte se iau dupa castiguriel norocului, pe cand cei care stiu astfel de castiguri, se iau dupa filosofie.” Democrit
“Daca un om are privirea patrunzatoare si atenta, va vedea norocul deoarece cu toate ca este orb, totusi nu este invizibil.” Francis Bacon
“Ai grija sa nu ajungi roata norocului cuiva!” Stanislaw Jerzy Lec
“Norocul este arbitrul unei jumătăţi din activitatea umană lăsându-i pe indivizi să se lupte singuri pentru cealaltă jumătate.” Machiavelli
“Învaţă a suporta cum trebuie un noroc mare.” Horatiu
“Cu cât norocul este mai mare, cu atât trebuie să ne încredem mai puţin în el.” Livius
“Norocul conduce cea mai mare parte a lucrurilor omeneşti.” Sallustius
“Sufletul nu are nevoie de noroc, pentru că acesta nu poate nici să dea nici să ia cuiva cinstea, sârguinţa şi celelalte însuşiri alese.” Sallustius
“Nu există noroc atât de desăvârşit, de care să n-ai nimic a te plânge.” Syrus
“Viaţa este cârmuită de noroc, nu de înţelepciune.” Syrus
“Rău face tot ce face cineva bazându-se pe noroc.” Syrus
“Norocul nu răpeşte nimic decât ceea ce a dat.” Syrus
“Norocul obişnuieşte să-i cruţe pe mulţi pentru a-i pedepsi mai târziu.” Syrus
“O, Norocule, niciodată nu eşti dăruit pentru totdeauna!” Terentiu
“Fiecare îşi făureşte norocul singur.” Appius Claudius
“Norocul nu însoţeşte pe nimeni totdeauna.” Ennius
“Nu numai că norocul însuşi e orb, dar de cele mai adeseori el îi orbeşte şi pe aceia pe care-i îmbrăţişează.” Cicero
“Nu numai zeul bogăţiei este orb, ci şi călăuza sa norocul.” Diogene
“Pe mulţi aflaţi în răstrişte i-a ridicat din nou norocul.” Filemon
“Dacă toţi ne-am ajuta între noi, nimeni n-ar mai avea nevoie de noroc.” Filemon
“Orb şi funest este norocul.” Filemon
“Cursul norocului se schimbă iute.” Filemon
“Mulţi oameni nedrepţi sunt favorizaţi de noroc.” Filemon
“Când cineva duce o viaţă fără griji, el nu atribuie fericirea sa Norocului. Dar când dă peste mâhniri şi necazuri, îndată aruncă vina pe Noroc.” Filemon
“Trebuie să faci şi tu ceva, nu numai să-ţi pui nădejdea în noroc.” Filemon
“Curajul este începutul faptei, dar norocul este stăpân pe rezultat.” Democrit
“Oamenii şi-au făurit un idol al norocului pentru a-şi ascunde propria lor nechibzuinţă. Căci rareori norocul se împotriveşte înţelepciunii, şi în viaţă priceperea clarvăzătoare îndreaptă spre ţintă cele mai multe acţiuni.” Democrit
“Norocul îl ridică pe cel care izbândeşte, norocul îl coboară pe cel care nu izbândeşte.” Sofocle
“Norocul nu ajută pe cei care nu întreprind nimic.” Sofocle
“Norocul nu ajută pe cei lipsiţi de curaj.”‘ Sofocle
“La jocurile de noroc cei mai multi sunt obligati sa piarda pentru ca doar cativa sa castige.” George Bernard Shaw
“Destinul nu este legat de noroc, este mai degraba legat de alegere. Nu este un lucru pe care trebuie sa il astepti, este mai degraba un lucru care trebuie realizat.” William Jennings Bryan
“Norocul dă multora prea mult, nu satură însă pe nimeni.” Martial
“Unde intra cearta-n casa, de acolo iese norocul.” proverb romanesc
“S-o învârti cândva roata norocului si o dantui si saracul.” proverb grecesc
“Ghinionul apare când ai musafiri.” proverb african
“Îti trebuie picioare bune sa poti duce o zi de noroc.” proverb elvetian
“Norocul e cu toane; el nu e statornic decât în nestatornicia sa.” proverb italian
“Norocul niciodata nu da ; el doar imprumuta.” proverb suedez
“Ca sa izbutesti în viata, trebuie sa te bizui pe noroc si sa nu-ti pese de înfrângeri. E însa o socoteala politica din cele mai anevoioase.” Baldassare Castiglione
“Se întâmpla uneori ca mersul lucrurilor sa fie tot asa de neînteles ca si gândurile omului; de aceea ne-am si deprins sa aruncam vina pe noroc în toate câte nu merg dupa voia noastra.” Tucidide
“Norocul oamenilor e adesea cel mai mare dusman posibil, fiindca îi face sa devina de cele mai multe ori rai, usuratici, obraznici. De aceea e mai grea încercarea pentru un om sa reziste norocului decât nenorocirilor.” Francesco Guicciardini
“Nu trebuie să lăsăm totul pe seama norocului, care nu rămâne, de obicei, la fel în tot timpul.” Procopios
“Daca norocul va daruie bogatii, folositi-le în scopuri marete si cinstite; dar daca soarta va este apriga si zgârcita, nu e cazul sa traiti framântându-va si nici sa fiti cu desavârsire nemultumiti, nici sa va împovarati sufletul cu gânduri apasatoare, nadajduind de la ea mai mult decât va poate da; mai bine dispretuiti-o, caci e foarte usor sa dispretuiesti ceea ce nu posezi.” Leone Battista Alberti

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog