vineri, 10 februarie 2012

PROIECTE...CURIOZITATI



Proiectele gigantice cu care China vrea sa reconstruiasca lumea. Asiaticii lucreaza la autostrada trans-asiatica
Chinezii continua sa uimeasca o lume intreaga. Asiaticii au construit in ultimul an cel mai lung pod peste apa, cel mai lung gazoduct, dar si o autostrada care te lasa fara rasuflare.

In momentul de fata, Beijingul are pe lista 45 de proiecte cu care vrea sa uimeasca intreaga planeta, scrie Business Insider. De la autostrazi care se intind pe intregul continent asiatic si pana la reconstruirea Drumului Matasii in varianta moderna, care sa lege Europa de India, China arata ce inseamna cu adevarat sa gandesti in stil mare.

Mai jos regasiti 15 dintre planurile marete ale asiaticilor.

1. Telescopul Pingtang va costa 102 milioane de dolari, iar chinezii planuiesc sa-l finalizeze pana in 2016. Va fi cel mai mare radio-telescop din lume.

2. Shanghai Synchrotron Radiation urmeaza sa fie cel mai mare centru de cercetari din China. Constructia lui ii va costa pe chinezi aproximativ 176 de milioane de dolari.

3. Opera din Guangzhou va fi unul dintre cele mai mari centre culturale din China. Costul sau ajunge la 200 de milioane de dolari.

4. Reteua de electricitate Hainan va fi prima retea subacvatica a Chinei, care va lega regiunea Hainan de restul tarii. 368 milioane de dolari va costa proiectul.

5. Tunelul Qinling (473 milioane de dolari) va fi cel mai lung tunel din China – 18 kilometri si 20 de metri.

6. Autostrada Kashgar-Hotan (717 milioane de dolari) va conecta toate orasele din regiunea sud-estica Tarim Basin.

7. Sediul China Central TV Headquarters ii va costa pe asiatici 760 de milioane de dolari.

8. Centrala hidroelectrica Tianhuangping va fi cea mai mare centrala de hidroenergie din Asia. Aceasta va juca un rol esential in furnizarea de energie catre China. Costul sau este estimat la 900 de milioane de dolari.

9. Podul Wuhan Tianxingzhou (1,7 miliarde de euro) peste Yangtze va reprezenta atat cai rutiere, cat si cai ferate.

10. Prin aeroportul Chengdu Shuangliu (1,9 miliarde de dolari) vor trece anual in jur de 35 de milioane de calatori.

11. Turnul Shanghai va fi cel mai inalt zgarie-nori din China si al doilea cel mai inalt din lume. Chinezii planuiesc sa-l finalizeze pana in 2014. Proiectul ii va costa 2,2 miliarde de dolari.

11. Trenul de mare viteza (5 miliarde de dolari) va lega Shanghai de Hangzou. Acesta va fi cel mai rapid tren din lume, atingand o viteza de 280 de mile/ora.

12. Terminalul Aeroportului din Beijing (3,5 miliarde de dolari) va fi cel mai mare proiect de contructie pentru o singura cladire din China. Va deveni cea de-a treia cladire a lumii ca marime.

13. Un nou oras. Lingang se va numi orasul in care vor locui un milion de oameni din 2020, atunci cand China preconizeaza finalizarea sa. Lingang va costa aproximativ 4,4 miliarde de dolari.

14. Reconstruirea Drumului Matasii ii va costa pe chinezi 6,5 miliarde de dolari.

15. Autostrada trans-asiatica. China este una dintre cele 32 de tari care au semnat un contract pentru construirea unei autostrazi ce va traversa intreg continentul Asiatic, ajungand la granita cu Europa. Ambitiosul proiect este evaluat la 44 de miliarde de dolari.
.....................................
In ce zodie sa nu fii. Anuntul discriminator de angajare care a inversunat internetul din China si pana in America de Sud

Chinezii fac discriminari cand vine vorba de recrutare. Mai exact, ocolesc candidatii aflati in anumite zodii, scrie The Telegraph. Potrivit ziarului britanic, cateva companii din China au publicat anunturi de angajare in care au specificat negru pe alb care sunt zodiile fara nicio sansa de reusita la interviu: Fecioarele si Scorpionii.

O firma din China a stabilit ca persoanele aflate in aceste zodii sunt destul de schimbatoare si extrem de critice, iar directorii nu sunt interesati de asemenea salariati. Patronii companiei incurajeaza Capricornii, Pestii si Balantele sa aplice, despre care au doar cuvinte de lauda.

Neobisnuitele cerinte, care au starnit o avalansa de comentarii cu privire la controversatul anunt de angajare, se refera la un post de profesor de limba engleza intr-o universitate aflata in orasul chinez Wuhuan.

“Nu suntem interesati de Scorpioni sau de Fecioare, dar Capricornii, Pestii si Balantele vor avea prioritate”, asa suna anuntul de recrutare, potrivit Chutian Metropolis Daily, un ziar local din Wuhan. O reprezentanta a companiei cu pricina a explicat pentru jurnalistii asiatici ca cercetarile de piata le-au aratat ca Scorpionii au personalitati puternice, dar si schimbari frecvente de comportament, in timp ce Fecioarele sunt extrem de critice si instabile din punct de vedere profesional (isi schimba joburile destul de des).

“Am angajat oameni aflati in aceste zodii si au avut diverse divergente cu ceilalti colegi sau au plecat repede din companie, optand pentru alt job”, a explicat Xia, asa cum a fost numita de ziarul chinez, deoarece a preferat sa-si pastreze anonimatul.
Femeia nu a specificat insa de ce celelalte trei zodii erau favorizate pentru postul de profesor de limba engleza.

Povestea anuntului discriminator de angajare a circulat pe internet din China si pana in America de Sud, adunand multe comentarii ironice si acuzatoare. Oamenii de pretutindeni sustin ca astfel de selectii nu sunt deloc normale.

„Asadar, acum te recurteaza dupa zodie cand vine vorba despre un job. Eu sunt Scorpion. Sunt sortit sa cersesc pe strazi un post?”, se intreaba unul dintre cititorii anuntului de recrutare, pe pagina sa de Twitter.

„Eu sunt un Leu grozav, am mai multe sanse in obtinerea unei pozitii de leadership?”, se intreaba un alt cititor.

Aceasta nu este prima data cand astfel de anunturi neobisnuite de angajare sunt publicate in China si starnesc controversa in intreaga lume. Un alt exemplu de discriminare a avut loc in acelasi oras, relateaza The Telegraph. Qi Qin, un student chinez aflat in zodia Racului a aplicat in urma cu doua luni pentru un job intr-o companie care se ocupa cu organizarea de nunti. Tanarul a fost refuzat la interviu pe motivul ca „persoanele din zodia Pestilor si Scorpionii sunt mai potriviti pentru jobul respectiv”.

„Am subliniat faptul ca zodia in care ma aflu este un lucru pe care nu-l pot schimba”, a spus tanarul, citat de publicatia Chutian Metropolis Daily. Fara succes insa si asta pentru ca angajatorii nu i-au acordat lui Qi Qin nicio sansa.

..........................................
Olandezii dau 432 de miliarde de dolari pentru a-si construi un munte pentru sporturile de iarna.

O firma de arhitectura din Olanda a pus la punct planul de amenajare al unui munte al distractiilor, scrie Business Insider. Acest lucru inseamna ca acesta va fi punctul 0 al iubitorilor de ski si alpinism.

Amenajarea muntelui, numit Die Berg Komt Er - "Muntele care va veni", ar putea dura pana la 30 de ani, iar costurile proiectului se vor situa intre 72 si 432 miliarde de dolari.

Investitorii sunt deja gata sa contribuie financiar la proiectul care va oferi numeroase zone de distractie iubitorilor de ski, alpinism si ciclism.

Daca lucrurile vor merge conform planurilor, muntele va fi mai inalt decat Snowdon, cel mai inalt munte din Tara Galilor, ce masoara 1085 de metri in inaltime.
.................................
Cat de mult conteaza eticheta in diverse colturi ale lumii. Tarile in care bacsisul nu este obligatoriu

Daca romanii obisnuiesc sa lase bacsis, aproximativ 10% din costul unei mese savurate in oras, lucrurile stau altfel in alte tari ale lumii. De pilda, in Japonia oamenii nu obisnuiesc sa plateasca in plus pentru niciun serviciu.

Nu pretutindeni pe glob insa oamenii sunt obisnuiti cu un asemenea comportament. In alte parti ale lumii, faptul ca lasi bani peste nota de plata demonstreaza ca esti un turist aflat in locul nepotrivit, care nu cunoaste culturala locala.

Mai jos gasiti cateva reguli de conduita si eticheta in diverse tari de pe mapamond.

Orientul Mijlociu

In tarile din Orientul Mijlociu, cei care lucreaza in domeniul serviciilor primesc bacsisuri mici, potrivit Conde Nast Traveler, citat de Business Insider.

De exemplu, in Dubai, personalul din servicii percepe 10% din taxele de rezervare la hotel ori notele de plata din restaurante sau baruri. De obicei, angajatii isi impart bacsisurile intre ei, insa de regula, clientii le lasa doar celor care ii servesc. Consumatorii extrem de multumiti pot lasa cateva bancnote in plus.

In Egipt, de regula, la notele de plata se adauga 10% din valoarea ei, lucru consemnat de altfel si pe chitanta. La acestia se mai adauga intre 5 si 10% bacsis, in functie de generozitatea clientilor. Personalul din cluburi si restaurante prefera dolarii cand vine vorba despre valuta, chiar in defavoarea monedei locale, noteaza Business Insider.

In Israel, bacsisul este inclus in totalul sumei de plata, dar si aici se obisnuieste sa se adauge ceva bani extra. Unul sau doi shekeli (moneda israeliana) se dau valetului de la hotel, sase shekeli pentru portar si patru astfel de monede pentru menajere.

America

Si in Argentina se obisnuiesc bacsisurile de 10% in restaurante. Nu sunt recomandati insa dolarii, iar consumatorii sunt sfatuiti sa aiba intotdeauna la ei rest deoarece localurile sustin adesea ca nu au sa le schimbe bani mari.

In Brazilia nu se lasa baccis in restaurante deoarece un procent de 10% este inclus in nota de plata in mod automat, pentru servire.

In Canada, personalul din servicii considera ca ceea ce fac necesita un bonus, in orice situatie. De aceea, clientii lasa intre 15 si 20% din consumatie. Niciodata monede, intotdeauna hartii. Si asta deoarece monedele nu sunt foarte apreciate cand vine vorba despre bacsis.

Daca ajungeti prin Mexic, aflati ca si aici se obisnuieste un bacsis in valoare de 15% din nota de plata. Se prefera intotdeauna cash-ul. Desi dolarii sunt acceptati, banii extra in moneda locala sunt mai apreciati.

Europa

Bacsisurile nu trebuie niciodata lasate pe o nota platita cu un card de credit atunci cand calatoriti in Europa. S-ar putea sa fiti dezamagiti de serviciile pe care le primiti apoi. In Franta, de pilda, daca pe nota de plata apare o sectiune intitulata „Service compris”, inseamna ca nu este necesar sa lasati bacsis.

In Italia se obisnuieste un bacsis mai mare de 10% din consumatie.

In Spania, turistii lasa intre 7 si 13% din nota de plata. Daca insa serviciile sunt extrem de proaste, se pot ridica si pleca fara sa plateasca, fara ca nimeni sa protesteze.

In Marea Britanie, daca un anumit serviciu nu este inclus pe nota de plata, bacsisul este mai mult decat evident. Nu sunt obligatorii insa bacsisurile in puburi, insa in restaurante clientii lasa intre 10 si 15% din ceea ce consuma.

Asia si tarile localizate in sudul Oceanului Pacific

In India se considera onorabil 15% din consumatie. La hotel, 250 de rupii pentru menajerie inseamna putin, iar turistii pot fi luati prin surprindere cand unii membri ai personalului pot pretinde bacsis fara sa faca nimic in schimb. Desi sunt acceptati, dolarii nu se afla printre monedele preferate ale indienilor.

In tari precum China sau Japonia, oamenii nu obisnuiesc sa plateasca in plus pentru niciun serviciu.
....................................
Samsung Smart Home: aspiratorul care curata singur si masina de spalat programabila prin telefon


Gadgeturile inteligente iti asigura un confort sporit si te ajuta sa castigi timp pe care sa il folosesti impreuna cu cei dragi.
Ads by INTERNET PROTV

Imagineaza-ti o casa comoda si primitoare, cu care sa interactionezi si in care sa controlezi totul prin simple gesturi. Frigiderul e conectat la Internet si nu se goleste niciodata, masina de spalat poate fi pornita prin smartphone, aspiratorul isi face singur treaba, cat timp esti plecat, iar televizorul, subtire si performant, te lasa sa iti verifici pagina de Facebook in minutele de reclame.

La targul de tehnologie CES 2012 de la Las Vegas, cel mai important eveniment al industriei IT&C, marii producatori de electronice si electrocasnice au venit cu idei care mai de care mai ingenioase pentru casa inteligenta, pentru a ne ajuta sa castigam timp si bani si sa avem un stil de viata ecologic.

Cei de la Samsung au prezentat o solutie integrata. In casa inteligenta pe care au proiectat-o ei, toate dispozitivele comunica intre ele, prin intermediul Internetului.

Frigiderul inteligent este si el conectat la reteaua globala. In timp ce stai in bucatarie, poti vedea pe touchscreen-ul lui cele mai gustoase retele, stiri din toate domeniile sau rezultatele meciurilor de fotbal, iar daca simti nevoia, le poti transmite prietenilor de pe Facebook sau de pe Twitter ce mic dejun copios ti-ai pregatit. Frigiderul gandit de cei de la Samsung tine si evidenta cumparaturilor, asa ca, la magazin fiind, nu trebuie sa suni acasa pentru a intreba daca mai sunt oua sau suc de portocale, si nici nu risti sa te trezesti cu doua pachete de unt, pentru ca ai uitat ca ai cumparat cu o zi inainte.

Si masina de spalat face un salt in viitor, pentru a-ti spori confortul. Oriunde ai fi, o poti programa prin telefon, astfel incat, atunci cand ajungi acasa, sa scoti rufele direct din cuva pentru a le usca. Masina de spalat de la Samsung le e de folos si mamelor ocupate, care alearga dintr-o parte in alta a casei, incercand sa estimeze cand sunt gata rufele. Si tot pentru ele exista programe speciale care curata perfect petele de pe hainele copiilor nazdravani sau cele ale sotului care adora sa petreaca timp in garaj mesterind la masina.

Din casa inteligenta nu putea lipsi nici aspiratorul care face curat singur, in timp ce esti plecat. Cele din seria Samsung Navibot au Wi-Fi si pot fi controlate cu ajutorul telefonului mobil. Aspiratorul destept simte cat praf s-a depus si nu pleaca din locul respectiv pana cand nu-l lasa luna.

Daca ai observat ca factura la curent ti se mareste de la an la an? O solutie ecologica ar putea fi panourile solare, care pot sa stocheze energia adunata pe timpul zile pentru a o stoca noaptea.

In acelasi spirit, Samsung a creat si televizoare care consuma putin, sub 100 watti, cu toate ca au caracteristici de invidiat. Ele redau emisiunile TV la cea mai buna calitate, insa iti permit si sa navighezi pe net, de exemplu in pauzele publicitare, si au disponibile o multime de aplicatii.

Datorita tehnologiei, intr-o casa inteligenta si ferestrele arata altfel. Ele sunt, in esenta, LCD-uri transparente, de pe care poti afla informatii despre vreme sau despre viitoarele calatorii pe care ti le-ai planificat. Iar daca cumva nu te multumeste peisajul Bucurestiului, poti foarte simplu programa fereastra sa iti arate o imagine din Paris.
..................................
O fetita de 10 ani a inventat o molecula exploziva
Fata a uimit comunitatea stiintifica americana.

Multi copii au o pasiune pentru bombe, insa americanca Clara Lazen, o fata de 10 ani, a descoperit din intamplare o molecula capabila sa stocheze energie, tetranitratoxicarbon, ce poate fi folosita ca exploziv.

Fetita a inventat molecula cu ajutorul unei truse de chimie si apoi i-a aratat-o profesoarei. Mirata, aceasta l-a sunat pe profesorul Robert Zoellner de la Humboldt State University, din nordul Californiei, sa vada daca ceea ce a facut fetita este sau nu o molecula. Cautarile acestuia intr-o baza de date n-au reusit sa furnizeze niciun rezultat, ceea ce insemna ca fata a descoperit o molecula noua.

Iar molecula respectiva, daca ar fi sintetizata, ar putea fi folosita la construirea unei bombe. Clara si profesoara ei, Kenneth Boehr, au publicat o lucrare impreuna cu Robert Zoellner despre aceasta descoperire.

Sursa: gizmodo
.........................
Povestea unei fetite cu IQ mai mare decat contul din banca. Si-a salvat familia din saracie


Americanii sunt in aceste zile cu ochii pe situatia Samanthei Garvey - fata de doar 18 ani care si-a scos familia din saracie. Ea a ajuns semifinalista intr-un concurs pentru "cautarea tinerelor talente", desi are o situatie financiara foarte grea.
Ads by INTERNET PROTV
http://youtu.be/-UjX6OKWF2cIntel semifinalist: Samantha Garvey of Brentwood High School
"Fata mea este o adevarata binecuvantare. Ii multumesc in continuu lui Dumnezeu pentru ca i-a dat un astfel de talent. Si-a dedicat intreaga viata studiilor si nimic nu o opreste." a declarat, cu mandrie, mama ei, care a a venit in SUA pentru a scapa de razboiul civil din El Salvador pe la inceputurile anilor '80.

Pentru Garvey si familia ei, 2012 a fost un an care a inceput foarte prost. Chiar in noaptea de Revelion, ei au fost evacuati din casa pentru ca nu mai puteau sa-si plateasca ratele. Asa ca au petrecut o saptamana la un hotel, dupa care s-au mutat intr-un adapost pentru persoanele fara locuinte din Bay Shore.

Cateva zile mai tarziu, inteligenta si anii de studii ai fiicei sale, Samantha, au inceput sa schimbe norocul familiei. Ea a intrat in semifinalele competitiei Intel Science Talent Search, al carui premiu final este de 100.000 de dolari. Ca sa castige insa, va trebui sa fie mai buna decat ceilalti 299 de concurenti.

Povestea ei insa, l-a miscat pe directorul unei companii, Steve Bellone, care i-a facut rost de o locuinta formata din trei camere. Acolo vor locui cei doi parinti ai Samanthei impreuna cu ceilalti doi frati gemeni de 13 ani. De asemenea, Bellone i-a oferit Samanthei un loc de munca la Suffolk County.

"Ne-ai inspirat, esti pur si simplu un model pentru noi" a spus Bellone saptamana trecuta, precizand ca povestea acestei fete este un model de "inspiratie pentru milioane de familii" din SUA.

A ajuns “Regelui Jucariilor” la doar 8 ani si face sute de mii de lire! Afla povestea micului afacerist din Londra

Pe 19 ianuarie a mai venit o veste buna pentru Samantha. Compania AT&T i-a oferit o bursa de studii in valoare de 50.000$. Garvey se afla in ultimul ei an de studii, dupa ce, in 2010, a fost semifinalista in competitia anuala organizata de Siemens la nivel national pentru Matematica, Stiinta si Tehnologie. In acelasi an, ea a inceput sa studieze comportamentul midiilor din Long Island, concentrandu-se pe efectele pe care le au aceste vietuitoare asupra bio-diversitatii din unele zone.

Recent, profesorul ei de stiinte, Rebecca Grella, a ajutat-o sa obtina acces la laboratorul Universitatii Stony Brook, unde Garvey a condus cercetarea despre viata midiilor si a altor moluste - afectate de invazia crabului mic din Asia. Concluziile cercetarii au aratat ca midiile care au fost amenintate de invazia acestei specii de crab au devenit tot mai puternice, adaptandu-se perfect noilor pericole.

"Visul ei este sa devina biolog marin. De cand avea 5 ani i-a spus tatalui sau ca isi doreste o piscina in curte, ca sa puna in ea un delfin sau un rechin" a povestit mama ei, citata de Huffington Post.

Pe 19 ianuarie, seara, Samantha Garvey a fost invitata la un show de televiziune din SUA unde a primit bursa scolara de 50.000 de dolari de la AT&T. De asemenea, ea a primit un card de 5.000 de dolari de la C.C. Penny si inca un card in valoare de 1.000 de dolari, valabil pentru cumparaturi de alimente dintr-un lant celebru de magazine.

In locuinta pe care au primit-o de la Suffolk County, familia Samanthei va plati o chirie a carei suma nu va depasi 30% din venitul sau lunar. De asemenea, Samantha a fost invitata de catre un congressman sa participe la discursul periodic tinut de Barack Obama, marti, 24 ianuarie.
............................
Ce se intampla cu apa fiarta, aruncata in ger. Cum sa testezi temperatura de afara

Iata o lectie de fizica aplicata intr-o zi geroasa, undeva in Rusia. Insa acelasi lucru l-am putea face si noi, acum ca tot avem temperaturi negative.
Ads by INTERNET PROTV

Se pune apa fiarta intr-o ceasca, se deschide fereastra si se arunca apa. Pentru suspans, daca stati la bloc incercati sa faceti asta cand vecinii de la apartamentele inferioare sunt pe balcon.

Uitati ce se intampla:http://youtu.be/R-JFsMLPvhM

 
Din stirile PRO. TV 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog