marți, 22 mai 2012

5 lucruri pe care nu ştiai că le poţi face cu telefonul



Telefonul mobil nu mai este de foarte mult timp doare un “purtător de voce”. Acum, cu un telefon inteligent, îţi poţi deschide uşa de la apartament, îţi poţi porni maşina de la distanţă sau te poţi salva de pe o insulă pustie.
În Marea Britanie nu mai este nevoie să ai grijă de cheile tale, pentru că îţi poţi deshide uşa de la apartament cu telefonul mobil. Pentru asta, britanicii au nevoie de un smartphone şi o uşă cu sistem de închidere pe baterii, denumit Lockitron. Sistemul include un cablu care se conectează la routerul utilizatorului şi zăvorul special astfel că proprietarul îşi poate debloca uşa de la o distanță de 15 metri. Utilizatorii serviciului Lokitron pot permite temporar şi altor utilizatori de telefoane să le deschidă uşa. Tot ce trebuie să facă este să trimită acestora o invitaţie prin sms. Prietenii cărora li se permite accesul pot deschide uşa printr-un mesaj text, de pe orice fel de mobil.
SOS cu mobilul, prin satelit
Recent, s-a găsit o soluţie şi pentru cei care rămân fără semnal, atunci când au cea mai mare nevoie să sune pe cineva. Compania Globalstar California a lansat SPOT Connect, un satelit de comunicare capabil să trimită mesaje de la telefoanele inteligente conectate la sistem. Pentru a avea acces la un astfel de serviciu, utilizatorii smartphone-urilor trebuie, mai întâi, să descarce aplicaţia SPOT Connect. Ulterior, de fiecare dată când reţeaua lor uzuală nu mai are acoperire, trebuie să cumpleze dispozitivul SPOT Connect cu telefonul mobil, folosind Bluetooth. În acest fel, se face legătura dintre mobil şi satelit, iar utilizatorul poate trimite sms-uri, email-uri scurte şi mesaje SOS cu coordonatele sale indicate de GPS. De asemenea, îşi pot updata pagina de Facebook sau pe cea de Twitter. Mai mult, se pot crea grupuri de persoane la care să ajungă SOS-urile şi se pot memora 10 mesaje utile în caz de urgenţă.
Aplicaţia care traduce în timp real, în 50 de limbi
Pentru un român, discuţia pe Google Chat cu un chinez, spre exemplu, poate fi destul de dificilă. Nu şi dacă dispune de aplicaţia TransFire creată de TNT Creations pentru iPhone, iPod touch şi iPad. Odată instalată, aplicaţia va traduce în timp real orice mesaj, în 50 de limbi. Astfel, mesajul chinezului va ajunge la român în română, iar cel scris de român va fi citit de chinez în limba acestuia. Aplicaţia poate fi, totodată, folosită pentru a învăţa limbi străine, textele fiind traduse şi „cu voce tare”. De asemenea, aplicabilitatea sa nu se rezumă la Google Chat, existând opţiunea de a copia orice text, din orice sursă, în vederea traducerii prin TransFire.
Porneşti maşina cu mobilul
Pe lângă faptul că poţi face glume pe seama prietenilor, să îţi porneşti maşina de la distanţă poate fi extrem de util când este foarte frig sau foarte cald. În loc să suporţi temperaturi extreme până ce aerul condiţionat îşi face datoria, este de preferat să îţi instalezi ViperStart app, o aplicaţie creată pentru iOS, Android şi Blackberry, care permite pornirea de la distanţă a maşinilor. Pentru a putea face asta, utilizatorul trebuie mai întâi să-şi instaleze sistemul în maşină. Ulterior, la o simplă apăsare pe un buton, mobilul se conectează la sistemul din autoturism prin GPS, utilizatorul este autentificat şi maşina porneşte. ViperStar, care costă 350 de dolari plus costurile de instalare, poate fi utilizat şi pentru a găsi maşina într-un loc aglomerat.
Mobilul pe post de webcam
Camera incorporată a smartphone-ului se poate transforma în webcam. Aplicaţia Mobiola WebCamera Desktop, disponibilă pentru iOS, BlackBerry, Windows Mobile şi Symbian funcţionează ca o cameră web veritabilă, putând fi folosită pentru Skype, Yahoo, Windows Live Messenger, AIM, ICQ sau oricare altă aplicaţie care oferă chat. Pentru a avea acces, trebuie să instalezi în computerul personal Mobiola WebCamera Desktop, ceea ce permite mobilului să se conecteze cu desktop-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog