joi, 1 decembrie 2022

LA MULȚI ANI ROMÂNI DE PRETUTINDENI ! ! !

 


🇦🇩️ ALBASTRU - pentru că mereu ne-am raportat la Cer şi la DUMNEZEU din Cer ca la un Stăpân şi Tată . ️
🇦🇩️ GALBEN - pentru că sfântă ne-a fost Glia strămoşească, ce ne-a dat pâinea de pe masă şi prescura pentru Sfânta Cuminecătură .
🇦🇩️ ROŞU - pentru că acest pământ sfânt a fost mereu răscumpărat cu sânge de martiri şi de eroi şi că Salvarea acestui Popor vine numai prin HRISTOS şi prin Sângele Lui vărsat din dragoste pentru noi .
LA MULȚI ANI ROMÂNI DE PRETUTINDENI ! ! !


Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848, când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul - roşu, galben şi albastru - să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza Dreptate şi frăţie, acordându-i-se şi denumirea de «stindard al libertăţii». Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, măreţele momente ale istoriei noastre, Independenţa din 1877 şi Marea Unire din 1918, luptele purtate în cele două războaie mondiale, s-au desfăşurat toate sub semnul Drapelului Naţional. Este de datoria noastră să ne aplecăm mereu asupra trecutului şi să respectăm eroismul înaintaşilor". Pentru cei ce simt, iubesc şi gândesc cu adevărat româneşte le dorim o zi cu încă un motiv pentru care să fie mândri, frumoşi şi sănătoşi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog